Χανιά: Στο εδώλιο ο 52χρονος πατέρας που κακοποιούσε τα παιδιά του

Χανιά: Στο εδώλιο ο 52χρονος πατέρας που κακοποιούσε τα παιδιά του

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων για τη συμπεριφορά του 52χρονου - Τραυματισμένα και τα ζώα της οικογένειας

ania_via
Στο δικαστικό μέγαρο Χανίων μεταφέρθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο 52χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των παιδιών του 4, 13 και 16 ετών, για πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, η σημερινή δίκη θα γίνει με την αυτόφωρη διαδικασία για τις πλημεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ενώ αύριο Σάββατο αναμένετσι να απολογηθεί στπν ανακριτή για το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας, για κακουργηματικές πράξεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmx4yntivn0h)


Συγκεκριμένα, ο 52χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: Σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων και ιδιαίτερα ανήλικων τέκνων, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παράλληλα οι άνθρωποι που δέχτηκαν την επίθεση του μαινόμενου άντρα, περιμένουν την έκβαση της δίκης, προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, αφού - όπως έχουν καταθέσει - φοβουνται τις αντιδράσεις του στην πσρίπτωση που δεν κρατηθεί προσωρινά.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα οι Φιλοζωικοί σύλλογοι είναι στη διαδικασία νομικής προσφυγής για την κακομεταχείριση των δύο σκυλιών του.

Χανιά- κακοποιούσε και ξυλοκοπούσε συστηματικά παιδιά , σκυλιά, σύζυγο . ⚫️⚫️⚫️🔴⚫️⚫️⚫️ Κλασσική πλέον περίπτωση η...

Posted by Νατασα Μπομπολάκη on Thursday, September 15, 2022


Τη Δευτέρα η δίκη του 52χρονου και για τα παράνομα όπλα

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί το πλημμεληματικό σκέλος της κατηγορίας σε βάρος του 52χρονου που κακοποιούσε τα 3 του παιδιά αλλά και τη γυναίκα του κατ’ εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ, ένα σπαθί σαμουράι 67 εκ. ένα μαχαίρι με λάμα 9 εκ, καθώς και ένα γκλόμπ από καουτσούκ.

Σε εξέλιξη είναι, η εκδίκαση των κατηγοριών της πρόκλησης σωματικής βλαβης σε βάρος γειτόνων του αλλά και αστυνομικών ακόμα και εντός του αστυνομικού μεγάρου Χανίων.

Τι λένε οι γείτονες του 52χρονου

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του νέου άγριου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στη Νέα Χώρα Χανίων με πρωταγωνιστή τον 52χρονο πατέρα.

Τα τρία παιδιά του 52χρονου φαίνεται ότι βίωναν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του πατέρα τους, ο οποίος συχνά ξέσπαγε τα νεύρα του πάνω τους.

Οι γείτονες της οικογένειας συχνά γίνονταν μάρτυρες της επιθετικής συμπεριφοράς του πατέρα στα παιδιά του και ειδοποιούσαν την αστυνομία χωρίς όμως οι αστυνομικοί να μπορούν να κάνουν κάτι καθώς η μητέρα έλεγε πως όλα είναι καλά. Χθες όμως, όλα άλλαξαν. Η αστυνομία κλήθηκε και η 17χρονη αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει ενώ και ο 65χρονος γείτονας που δέχθηκε επίθεση από τον 52χρονο μαζί με τον γαμπρό του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σωματική βλάβη.

«Πάρα πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων καταστάσεων από τη συγκεκριμένη οικογένεια. Η συμπεριφορά του 52χρονου ήταν και παραμένει πολύ επιθετική. Κάθε φορά που γινόταν κάτι στο σπίτι παίρναμε την αστυνομία που ερχόταν αμέσως στο σπίτι. Ωστόσο η μητέρα δεν κατήγγειλε ποτέ κάποιο περιστατικό ενώ είχε χειραγωγήσει και τα παιδιά να μη μιλάνε. Η ίδια στους αστυνομικούς συνέχεια έλεγε ότι «όλα είναι μια χαρά», «ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ότι «είμαστε οικογενειάρχες». Κι έτσι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η 17χρονη όμως σήμερα αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία για να προστατεύσει τα αδέρφια της», τόνισε μιλώντας στο cretapost, η κόρη του 65χρονου γείτονα.

Επιτέθηκε στους γείτονες η μητέρα των παιδιών

Επίθεση στους γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία έκανε και η μητέρα των παιδιών η οποία την ώρα που γινόταν ο άγριος καυγάς και ο ξυλοδαρμός βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά.

«Η μητέρα των παιδιών μας έκανε επίθεση επειδή πήραμε την αστυνομία. Ήταν παρούσα στον καυγά και τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης της και δεν έκανε τίποτε. Η μητέρα έχει επίσης κακοποιηθεί και δεν ξέρω γιατί δεν μιλάει. Αντίθετα, μας απειλεί κάθε φορά που μιλάμε», περιέγραψε χαρακτηριστικά η κόρη του 65χρονου.

Τραυματισμένα και τα ζώα της οικογένειας

Εκτός από τα παιδιά και τη γυναίκα του ο 52χρονος φαίνεται πως επιτίθεται και στα σκυλιά του.

Όπως αναφέρει η κόρη του 65χρονου, τα δύο σκυλιά είναι σε κατάσταση σοκ από τα τραύματα που τους προκαλεί ο 52χρονος. «Έχει δύο σκυλιά και αν δείτε πως τα έχει κάνει είναι σοκ. Αυτά τα τραύματα που έχουν τα σκυλιά τα έχει προκαλέσει ο 52χρονος. Τα χτυπάει με μανία στο πρόσωπο, στα πόδια», τονίζει η κόρη του 65χρονου.

Η κίνηση της μάνας μετά το περιστατικό και το συγκλονιστικό σχόλιο της 17χρονης

Μετά την σύλληψη του 52χρονου τα παιδιά επέστρεψαν με τη μητέρα τους στο σπίτι. Την Πέμπτη, η μητέρα έπρεπε να πάει στη δουλειά με αποτέλεσμα να πάρει τα δύο μικρότερα παιδιά της (13 και 4 χρόνων) και να τα πάει στη γιαγιά και τον παππού. Αντίθετα, την 17χρονη την κλείδωσε έξω από το σπίτι. «Την έχει κλειδώσει έξω χωρίς φαγητό και χωρίς νερό. Την πήραμε εμείς και την έχουμε σπίτι», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η κόρη του 65χρονου γείτονα.

Η 17χρονη έχει αποφασίσει να… σπάσει την σιωπή της και λέει πλέον στους αστυνομικούς αλλά και στους γείτονες όλα αυτά που έχει βιώσει.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η 17χρονη – σε συζήτηση που είχε με την κόρη του 65χρονου – «εγώ έχω συνηθίσει να με χτυπάνε, θέλω όμως να προστατεύσω τα αδέρφια μου».

Οι κάτοικοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από την 17χρονη και τα αδέρφια της και είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν όπως μπορούν, παρά τις απειλές που δέχονται συνεχώς από την μητέρα και τον πατέρα.

«Εμείς είμαστε δίπλα στη 17χρονη προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά γιατί βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Εμείς θέλουμε να προστατευθούν τα παιδιά. Πρέπει να επέμβει η πρόνοια σε αυτήν την περίπτωση. Τα παιδιά κινδυνεύουν και πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για αυτό», τονίζει η κόρη του 65χρονου.

Για την ενδοοικογενειακή βία ο εισαγγελέας Χανίων άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στον 52χρονο και αναμένεται το Σάββατο να οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων για να απολογηθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Θρίλερ για πιθανή ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στην Ελλάδα - Αλήθειες και μύθοι

Άγρια δολοφονία στην Καβάλα - Έστησαν καρτέρι και τον «γάζωσαν»

Και οι διάσημοι τρώνε... τούμπες: 8 στιγμές που θα ήθελαν να μην υπήρχαν σε κάμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης