Φωτιά στη Θάσο: Αναζωπύρωση στην περιοχή Ποταμιά

Φωτιά στη Θάσο: Αναζωπύρωση στην περιοχή Ποταμιά

Η αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα αστραπιαία, με τις φλόγες να γίνονται ορατές από χιλιόμετρα μακριά - Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

θασος
Φωτιά ξέσπασε ξανά αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Θάσο, στην περιοχή της Ποταμιάς, προκαλώντας εκ νέου την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα αστραπιαία, με τις φλόγες να γίνονται ορατές από χιλιόμετρα μακριά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xanthinea.gr.

Η φωτιά καίει στο βόρειο κομμάτι οπού υπήρχε άκαυτη βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 185 πυροσβέστες, με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες παρέμεναν στην περιοχή υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Η ένταση της αναζωπύρωσης ήταν τόσο μεγάλη που οι φλόγες έγιναν – ξανά – ορατές από την Ξάνθη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύει οικισμός.

Υπενθυμίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί της Παρασκευής, μετά από μια γιγαντιαία κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και οχήματα του Στρατού και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων, βοηθώντας τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίσουν μέσα στη δύσβατη όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτωπα της φωτιάς.

Νωρίς το απόγευμα στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».




Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένη η 75χρονη που πέταξε το μπαστούνι της σε σκυλί - «Ήθελα μόνο να το τρομάξω»

Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους του Fuel Pass 2

Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό – Για έγκλημα μιλούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης