Μπάσκετ: Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Κέφαλος

Μπάσκετ: Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Κέφαλος

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή έξι φορές, ενώ ακολούθως χρίστηκε προπονητής των πρασίνων

kefalos
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε σήμερα (4/7) ο Χρήστος (Κρις) Κέφαλος, του οποίου η άφιξη από την Αμερική στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄70 έκανε τη διαφορά σημαντικά τη θέση «1» του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας.

Ο πρώην παίκτης και προπονητής των «πράσινων» διακρίθηκε αρχικά στο NCAA με τη φανέλα του Temple, αψηφώντας τον σοβαρό τραυματισμό του (συντριπτικό κάταγμα δίσκου στην σπονδυλική στήλη), που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται με ορθοπεδική ζώνη για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Σε τουρνουά στη Βοστώνη παράγοντες του Παναθηναϊκού τον έπεισαν να αγωνιστεί στην Ελλάδα, με τον τότε προπονητή του «τριφυλλιού», Κώστα Μουρούζη, να πείθει τον Φαίδωνα Ματθαίου να τον καλέσει και στην Εθνική Ανδρών.

Με τον Παναθηναϊκό πήρε μέρος σε 174 αγώνες της Α΄ Εθνικής και πέτυχε συνολικά 1.755 πόντους. Εναντίον του Ολυμπιακού στις 25 Φεβρουαρίου 1973 πέτυχε και το ατομικό ρεκόρ του (30 πόντοι).

Στον Παναθηναϊκό κατέκτησε 6 πρωταθλήματα (1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1977) εκ των οποίων τα 5 ήταν συνεχόμενα, ενώ σημαντική επιτυχία ήταν η συμμετοχή του στην τετράδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1972.

Τελευταία φορά που έπαιξε μπάσκετ, ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 1978 εναντίον του Αμαρουσίου, αλλά ποτέ δεν έφυγε από την Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα. Μόλις αποχώρησε από την ενεργό δράση, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Κλείσιμο
Από τη θέση του προπονητή με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος το 1983, ενώ ως προπονητής του Ηλυσιακού εξασφάλισε τον προβιβασμό της ομάδας στη Β' Εθνική κατηγορία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κραυγή αγωνίας από τους Ουκρανούς: «Γιατί θέλουν να μας σκοτώσουν; Σταματήστε»

Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Οι παππούδες για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης: «Ψέματα λένε, το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης