Γιάννης Σκαφτούρος: «Κατάλαβε αμέσως ότι έρχονταν γι' αυτόν» - «Η φρουρά του απουσίαζε» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Γιάννης Σκαφτούρος: «Κατάλαβε αμέσως ότι έρχονταν γι' αυτόν» - «Η φρουρά του απουσίαζε» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη δολοφoνική επίθεση - Οι δράστες πρέπει να παρακολουθούσαν καιρό την περιοχή και εκμεταλλεύτηκαν τη «χαλάρωση» λόγω Πάσχα - Από ποιο σημείο πλησίασαν το σπίτι

skaftouros-spiti3
Το σκηνικό της εκτέλεσης του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, σήμερα το μεσημέρι στα Σκούρτα της Βοιωτίας, περιγράφει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τους δύο δράστες με τα καλάσνικοφ στα χέρια και τις κουκούλες στα πρόσωπά τους.

simeio1
Από αυτό το σημείο, που τα χόρτα είναι φρεσκοπατημένα, οι δράστες πλησίασαν στο σπίτι


O αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε:

«Ο Γιάννης τον τελευταίο καιρό έμενε σε αυτήν την εξοχική κατοικία. Τον βλέπαμε συχνά στην αυτή του. Έτσι και σήμερα καθόταν με τα εγγόνια του, τον συμπέθερό του και την κόρη του και ετοιμαζόντουσαν για το μεσημεριανό τους φαγητό.

Εγώ είδα δύο άτομα να βγαίνουν από ένα στενάκι του δρόμου, 150 μέτρα μακριά από το σπίτι του Γιάννη και να περπατούν με τα καλάσνικοφ στα χέρια και τα πρόσωπά τους να είναι καλυμμένα με κουκούλες.

Ο Γιάννης τους είδε από μακριά και αμέσως κατάλαβε ότι έρχονταν γι' αυτόν. Μπήκε μέσα στο σπίτι και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς εξοστρακίστηκε μία σφαίρα και χτύπησε την κόρη του στο πόδι της, ενώ ο πεθερός του γιου του έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Όλα αυτά συνέβησαν επειδή η φρουρά του Γιάννη Σκαφτούρου απουσίαζε το πρωί και οι δράστες, που προφανώς παρακολουθούσαν καιρό την περιοχή και το σπίτι του, βρήκαν το πεδίο ελεύθερο και τον εκτέλεσαν».

simeio2
Οι δράστες πλησίασαν από το πλάι το σπίτι του Σκαφτούρου και από εκεί που υπάρχει ένα μπλε σημάδι στη μάντρα, πήδησαν μέσα στην αυλή και πυροβόλησαν

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

simeio3_2
Από αυτό το σημείο, που τα χόρτα είναι φρεσκοπατημένα, οι δράστες πλησίασαν στο σπίτι
simeio4
simeio5


Ειδήσεις σήμερα:

Με περισσότερες από 15 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο – Ποιος ήταν ο «Θείος Τζο» της Greek Mafia

Στα 8.413 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 66 θάνατοι και 279 διασωληνωμένοι

Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν σε ρωσικό τάνκερ στη Νορβηγία, δεν το άφησαν να παραδώσει πετρέλαιο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης