Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα για τον φόνο της Τζωρτζίνας - Ξέσπασε σε κλάματα, λέει ο δικηγόρος της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα για τον φόνο της Τζωρτζίνας - Ξέσπασε σε κλάματα, λέει ο δικηγόρος της

Στο άκουσμα της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέως, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η 33χρονη μητέρα είπε «γιατί; Αφού είμαι αθώα» και δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

pispirigou-metafora-0
Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την σημερινή απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως συνόδευσε ένα «γιατί;» από την πλευρά της ίδιας της κατηγορουμένης. Όπως είπε ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, απευθύνθηκε ευθέως στην ανακρίτρια και την ρώτησε: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι η πελάτισσά του ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της. 

Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη επί 4,5 ώρες (όσο περίπου διήρκησε η απολογία της) παρέμενε ψυχρή και συνειδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε "μάχη" προκειμένου να πείσει για την αθώοτητά της.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε -«κόντρα» στα στοιχεία της δικογραφίας- ήταν οτι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της. Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια, η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κωνσταντίνος Ζάρδας


Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κλείσιμο
Όθωνας Παπαδόπουλος


Η επιστροφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ

H Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ


Με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουρίου του 2022, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

pispirigou-metafora-0
pispirigou-metafora-m
PISPIRIGKOU-GADA__2_
gada-pispirigkou__1_
gada-pispirigkou__2_
gada-pispirigkou__3_


Ειδήσεις σήμερα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή, είπε στην ανακρίτρια

Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η 18χρονη που πήγε για δουλειά και τη βίασαν

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης