Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, τι ζητούν

Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, τι ζητούν

Οι αγρότες ζητούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια

trakter-agrotes
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών  με περισσότερους από 500 αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και παραγωγούς λαϊκών αγορών να συμμετέχουν στην κινητοποιήση.

Από το πρωί, λεωφορεία που μετέφεραν αγρότες από την Μακεδονία, την Λάρισα, την Βοιωτία και άλλες πόλεις, έφτασαν στην Αθήνα ενώ στη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη.

Οι αγρότες σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Μάρνης, από το ύψος της Αριστοτέλους έως την Καρόλου, και στα δύο ρεύματα καθώς και στην οδό Λιοσίων, από την Μάγερ έως την Ιουλιανού.

ΑΓΡΟΤΕΣ-ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ
Κλείσιμο


sillalitirio-_1_
sillalitirio-_2_
sillalitirio-_3_
sillalitirio-_4_


Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Ωστόσο, οι λαϊκές σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοιχτές.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό, αγροτικό πετρέλαιο καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα παραγωγής και πρώτες ύλες.

Στην πλατεία Βάθη έχουν παραταχθεί και πέντε τρακτέρ για τα οποία το συντονιστικό των αγροτών έλαβε άδεια από την αστυνομία προκειμένου να κατέβουν συμβολικά στο συλλαλητήριο.

agrotes-sillalitirio


Ζητούν να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει ιδιαίτερα το κόστος στην αγροτο κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των λιπασμάτων που εισάγονται από Ρωσία και Ουκρανία.

agrotestora-sillalitirio


Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί η ζωή μας ανήκει» δηλώνει από την πλατεία Βάθης και το συλλαλητήριο των αγροτών, ο Άρης Πολυγένης, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Ά. Πολυγένης: «Οι αγρότες δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί η ζωή μας ανήκει»






Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Φιλιππίδης για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες - Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη

Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο: Βίντεο ντοκουμέντο με την 29χρονη Ειρήνη να εκλιπαρεί για βοήθεια

Καιρός σήμερα: Σφοδροί βοριάδες έως 9 μποφόρ, βροχές και χιόνια μικρής έντασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης