Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο

Οι ΗΠΑ έκαναν άσκηση με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 σε Ελλάδα και Βουλγαρία - Δείτε βίντεο

Πραγματοποιήθηκε χθες η επιχείρηση  «Onyx Hook» - Μαχητικά F-16 και βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από Θράκη, Βόρειες Σποράδες, Στερεά και Πελοπόννησο

γεεθα
Πτήση - μήνυμα στη Μόσχα από δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά της Bomber Task Force τύπου Β - 52. Τα δύο βομβαρδιστικά κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Onyx Hook», πραγματοποίησαν, χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου, συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο FIR Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συνεκπαίδευση διεξήχθη έπειτα από αίτημα της USEUCOM (US European Command). Τα ελληνικά F-16 ανέλαβαν ρόλο αναχαίτισης και συνοδείας των Β-52 εντός του FIR Αθηνών μετά την είσοδό τους από το FIR Σόφιας, με διαδρομή πάνω από τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Δείτε το βίντεο:

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την USAF


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»


Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία


«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης