Χανιά: Ο σκύλος ξετρύπωσε την κοκαΐνη και η Δίωξη τα χρήματα
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του δράστη βρέθηκε το ποσό των περίπου 1.300 ευρώ ως έσοδα από τις πωλήσεις
Μάνος Τσαγκαράκης
Καθένας στον τομέα του! Ο εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλος που ερεύνησε το σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή των Χανίων ανακάλυψε συνολικά 6,81 γραμμάρια κοκαΐνης που σκόπευε να διακινήσει και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αλλά και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. που συμμετείχαν στην έρευνα το απόγευμα της Παρασκευή, βρήκαν το ποσό των 1.280 ευρώ που ο ένοικος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων που του άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.
Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης στην Κορινθία
Τα πέντε μέλη μιας οικογένειας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Κορίνθου σε ευρεία επιχείρηση με τη συνδρομή της Διμοιρίας Υποστήριξης Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Αργολίδας μετά από έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 106,7 γραμμαρίων, 14 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά χάπια και μια ζυγαριά ακριβείας. Οι δράστες ηλικίας 19 ως 54 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών από κοινού.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών