Μητροπολίτης Αιτωλίας: Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία με αυστηρά μέτρα

Μητροπολίτης Αιτωλίας: Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία με αυστηρά μέτρα

Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

mitrokosmas
Η Εξόδιος Ακολουθία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά θα ψαλεί αύριο Τρίτη 4 Ιανουαρίου στις 3.00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, με την ακριβή τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιού.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς (Παπαχρήστου) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο Σχολών.Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης