Απολογείται στον ανακριτή ο 40χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα
Ο 40χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων
Την περασμένη Παρασκευή, ο ύποπτος έφτασε συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.
Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί την 7η Δεκεμβρίου 2021 από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η οργάνωση, για την οποία ο 40χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί στις 7 Δεκεμβρίου -και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ- είχε δομημένη και διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, με διακριτούς ρόλους και αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, μέσω της διακίνησης μεταναστών από και προς τη χώρα μας.
Κατά την επιχείρηση αποδόμησης της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, (16) έρευνες σε οικίες, (1) σε κατάστημα και (1) σε ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 35 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 32 εκ των οποίων είχαν υπεξαιρεθεί και αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες εταιρείες το χρηματικό ποσό των -57.075- ευρώ
- πλήθος από ψηφιακές μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.