Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την 1η ΥΠΕ

210526144459_physiothr

To 30%-40% των οργανικών θέσεων Φυσικοθεραπευτών στα νοσοκομεία Αττικής είναι κενές - Η επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη των θέσεων γίνεται εντονότερη λόγω Covid-19

Δραματικές είναι οι ελλείψεις Φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 247 οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής, κενές παραμένουν οι 67!

Ακόμη πιο έντονες είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία της περιφέρειας της χώρα μας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες προσλήψεις, μετά και από τις σχετικές επισημάνσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία γίνονται δε ακόμα κρισιμότερες στην εποχή της πανδημίας, καθώς, ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην οξεία φάση νοσηλείας αλλά και στο στάδιο αποκατάστασης είναι εξόχως σημαντικός.

«Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο του φυσικοθεραπευτή, από το οξύ στάδιο της νοσηλείας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ασθενών που νοσούν από covid-19, θα πρέπει το Υπουργείο υγείας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Π.Σ.Φ για κάλυψη όλων των κενών, καθώς η Επαγγελματική Εξουθένωση (Burnout) που παρατηρούνταν στο 40-50% προ covid-19 σήμερα φτάνει σε πολύ υψηλότερα ποσοστά, λόγω των συνθηκών εργασίας, της αναστολής των κανονικών αδειών κλπ. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις των φυσικοθεραπευτών και να προβλέψει την δυνατότητα διορισμού των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών τμημάτων φυσικοθεραπείας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης, Και ζητεί από τον τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για την Amazon στην Ελλάδα: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

Τα εμβόλια θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία παρά τις μεταλλάξεις του ιού, λέει ο επικεφαλής της BioNTech

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ειδικά για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης