Φυσικοθεραπευτές Θριάσιου: Αυτονόητη η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος

Φυσικοθεραπευτές Θριάσιου: Αυτονόητη η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος

«Αυτοδίκαιη η ένταξη του κλάδου μας στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα», τονίζουν σε επιστολή τους

thriasio_2
Τη διαμαρτυρία τους για «άνιση και άδικη μεταχείριση» εκφράζουν οι φυσικοθεραπευτές.  Σε επιστολή τους, προς τους συναρμόδιους φορείς, οι Φυσικοθεραπευτές του Θριάσιου Νοσοκομείου τονίζουν ότι θεωρούν αυτονόητο ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του κλάδου τους να συμπεριληφθούν στη χορήγηση του επιδόματος Χριστουγέννων και οποιουδήποτε μελλοντικού επιδόματος.

«Κρίνουμε αυτονόητη και αυτοδίκαιη την ένταξη του κλάδου μας στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς», επισημαίνουν ακόμη.

Ακολουθεί η επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την τρέχουσα δημόσια συζήτηση που αφορά στην χορήγηση επιδόματος Χριστουγέννων και στην ένταξη των Φυσικοθεραπευτών του Ε.Σ.Υ στα Β.Α.Ε καθώς και στην χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος, ως
Φυσικοθεραπευτές του «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» Νοσοκομείου Ελευσίνας, (νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, με δύο κλινικές και δύο Μ.Ε.Θ Covid-19 σε πλήρη λειτουργία), θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Οι Φυσικοθεραπευτές εργάζονται, όπως έκαναν ανέκαθεν ενταγμένοι στο ΕΣΥ, σε επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου,

Η χρόνια καταπόνηση τους, λόγω της φύσης της εργασίας τους, έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγεία τους με συχνότερη την εμφάνιση μυοσκελετικών παθήσεων,

Η έκθεση τους σε πάσης φύσεως σωματικές εκκρίσεις και αερόλυμα, αυξάνει τον κίνδυνο νοσηρότητας από μεταδοτικά και λοιμώδη νοσήματα,

Στις σημερινές συνθήκες και από την αρχή της πανδημίας έχουν σημαντικό και ενεργό ρόλο σε όλες τις φάσεις αποκατάστασης ασθενών Covid-19. Η παρέμβαση τους σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ χαρακτηρίζεται ως «εξόχως σημαντική».

Η παρέμβαση αυτή παρέχεται καθημερινώς, σε δύο βάρδιες καθώς επίσης Σαββάτο Κυριακή και
αργίες από τους Φυσικοθεραπευτές του Νοσοκομείου μας.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα συζητείται η χορήγηση επιδόματος Χριστουγέννων σε γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ Covid-19, αποκλείοντας πιθανώς τόσο τους Φυσικοθεραπευτές όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Θεωρούμε αυτονόητο ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του Κλάδου μας, να συμπεριληφθούμε στη χορήγηση του επιδόματος Χριστουγέννων και οποιουδήποτε μελλοντικού επιδόματος.

Κρίνουμε αυτονόητη και αυτοδίκαιη την ένταξη του κλάδου μας στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε παράλειψη και εξαίρεση μας, αποτελεί άδικη μεταχείριση και δυσμενή διάκριση σε βάρος του κλάδου μας, προσβάλλοντας την Συνταγματική Αρχή της Ισότητας, των Ίσων Ευκαιριών και της Ίσης
Μεταχείρισης.

Ευελπιστούμε πως η έως τώρα άνιση και άδικη μεταχείριση των Φυσικοθεραπευτών των δημοσίων νοσοκομείων, όπως την βιώνουμε θα αποκατασταθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τη Δυτική Αττική

Μητσοτάκης: Η απειλή κυρώσεων στην Τουρκία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ο πλήρης οδικός χάρτης των γιορτών - Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης