Αναφορά για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, στον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη.
Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Μπίνη και κατέθεσε αναφορά της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, λόγω «της μη εφαρμογής των διατάξεων που επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ήτοι κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό (άρθρο 34 παρ. 2 Κωδ. Δικ.), της απαίτησης ραντεβού κατά παράβαση των ισχυουσών (μετά την 15.9.2021) ΚΥΑ ή της αδυναμίας τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι μη σύννομες αυτές συμπεριφορές «πλήττουν τόσο τους δικηγόρους, στα καθήκοντα των οποίων εμπίπτει και η εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον των διοικητικών Αρχών, τόσο και τους πολίτες, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να προστατέψουν λυσιτελώς τα έννομα συμφέροντά τους».
Στα πλαίσια αυτά, «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών στους Δημόσιους φορείς και υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και η κατά περίπτωση διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών που αφορούν σε παράλειψη οφειλομένων ενεργειών ή σε μη νόμιμες ενέργειες της Διοίκησης, καλείται να ενεργήσει τα νόμιμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή