Βαθιά υπόκλιση στον Μίκη Θεοδωράκη: Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών

Βαθιά υπόκλιση στον Μίκη Θεοδωράκη: Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών

Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα - Τελευταίο «χαίρε» από Προκόπη Παυλόπουλο, Αντώνη Σαμαρά, Παντελή Βούλγαρη, Ιωάννα Καρυστιάνη -  Σήμερα το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού με τους επικηδείους -  Από τη Ζάτουνα στην Αθήνα για να τον τιμήσουν 

mitropoli_mikis_kideia_3i_mera_xr
Ο λαός υποκλίνεται στον Μίκη. Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που στις 2 Σεπτεμβρίου πέρασε στη αθανασία. Για τρίτη ημέρα σήμερα η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Με ένα λουλούδι στο χέρι, πολίτες όλων των ηλικιών αποχαιρετούν τον τελευταίo των μεγάλων.


Kόσμος περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη



Μέχρι τις 2 το λαϊκό προσκύνημα 


Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι η σορός του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και ταυτόχρονα της εμβληματικής προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας δέχεται τον αποχαιρετισμό των ανθρώπων που τον αγάπησαν, τον θαύμασαν, τον ακολούθησαν επί δεκαετίες στους καλλιτεχνικούς αλλά και κοινωνικό-πολιτικούς δρόμους που χάραξε.

mikis879


Στις 2 το μεσημέρι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη όπου θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.


IMG_5394
IMG_5392
IMG_5395


Από τη Ζάτουνα στην Αθήνα για να τιμήσουν τον Μίκη


Κλείσιμο
Πολίτες, από τη Ζάτουνα της Αρκαδίας εκεί όπου ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκτοπιστεί επί χούντας, ήρθαν σήμερα στην Αθήνα για αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Κηδεία Μίκης Θεοδωράκης - δήλωση εκπροσώπου του συλλόγου της Ζάτουνας




Εκπρόσωπος του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» στη Ζάτουνα Αρκαδίας μιλώντας στο protothema.gr λέει πως πρόσφατα ο συνθέτης του είχε πει ότι θα φύγει από τη ζωή μέσα στο 2021 ζητώντας του να κρατήσει άσβεστο το πνεύμα της επανάστασης με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. «Για μας είναι ο δεύτερος Κολοκοτρώνης», ανέφερε συγκινημένος

zatounaarkardia
zatounaarkardia



Στις 3 η τελετή με τους επικήδειους στη Μητρόπολη Αθηνών 


Για τις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία αναμένεται να παραστεί πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του πνευματικού κόσμου. Κατά την διάρκειά της,  επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς την πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ε3 απ' όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης. 

Με αυτοκινητοπομπή η σορός του  θα  μεταφερθεί αρχικά  στην Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα  στη Μητρόπολη Χανίων  ως τις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Παυλόπουλος και Σαμαράς στη Μητρόπολη για τον αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη

Πρώτος, απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στις δέκα το πρωί στη Μητρόπολη της Αθήνας μετέβη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία.



mikis_kideia___5_
mikis_kideia___1_
Ο τεως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
mikis_kideia___4_
Ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία
mikis_kideia___2_
Η Λούκα Κατσέλη, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Στάθης Δρογώσης
lefteris76
Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
padelisvoylgaris
Ο Παντελής Βούλγαρης και η σύζυγος του Ιωάννα Καρυστιάνη
mikis_kideia_gios_mpithikwtsi
Ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γρηγόρης
Κηδεία Μίκης Θεοδωράκης - δήλωση Γρηγόρη Μπιθικώτση


«Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για εμένα. Στο ίδιο ακριβώς εκκλησάκι είχα τον πατέρα μου τρεις ημέρες. Ο πατέρας μου με τον Μίκη ήταν κάτι παραπάνω από αδέλφια είχαν μια σχέση αγάπης και στοργής οι δυο τους. Σήμερα ξαναζώ την κηδεία του πατέρα μου», είπε μεταξύ άλλων  ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. 


giosmikis
O γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος

vasilikitroufakou
Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου
koumoutsakos
O Γιώργος Κουμουτσάκος
mikis_kideia_mariza_kwx
Η Μαρίζα Κωχ

Κηδεία Μίκης Θεοδωράκης δήλωση Μαρίζα Κωχ



«Για τον Μίκη μας τον οποίο θα φέρουμε μέσα μας όσο ζούμε και θα δώσουμε εμείς τη σκυτάλη  που έδωσε εκείνος που άφησε σε εμά», είπε η βαθιά συγκινημένη η τραγουδίστρια 
Στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη απέστειλαν στεφάνια η Μαριάννα και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, η οικογένεια Μαρινάκη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
IMG_0329
Η Τάνια Τσανακλίδου


Στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη απέστειλαν στεφάνια η Μαριάννα και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, η οικογένεια Μαρινάκη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

stefani3


stefani2



stefani1

stefani2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης