Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Στους γονείς του θύματος η προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου παιδιού της 31χρονης

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Στους γονείς του θύματος η προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου παιδιού της 31χρονης

«Οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του», σύμφωνα με την εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών

sizigoktonia9
Στους γονείς της 31χρονης γυναίκας την οποία δολοφόνησε ο άντρας της στη Δάφνη στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, περνάει η προσωρινή επιμέλεια του ανήλικου παιδιού της αδικοχαμένης γυναίκας και του συζυγοκτόνου.

Αυτό έκρινε με διάταξη η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών (481/2021), σημειώνοντας πως «…οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου». Κομβικό ρόλο στην κρίση αυτή της εισαγγελίας έπαιξαν και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Μάλιστα, η αρμόδια εισαγγελέας διαπίστωσε πως ο πατέρας του παιδιού και καθ' ομολογίαν δολοφόνος της μητέρας του, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί από την ημέρα του εγκλήματος και μετά διέμενε με τους γονείς της μητέρας του, οι οποίο, πλέον, μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης που τους αναθέτει τη προσωρινή επιμέλεια, θα πρέπει εντός 30 ήμερων να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

«Η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας ...βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κυρίας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογενείας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, σχολιάζοντας την εισαγγελική διάταξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης