Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους - Πώς θα γίνονται οι δηλώσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους - Πώς θα γίνονται οι δηλώσεις

Δημοσιεύθηκε η απόφαση - Η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για τη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ – Τι ισχύει για τους εργαζομένους σε νόμιμη άδεια και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

emvoliasmos_3i_dosi_new_xr
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την παρακολούθηση και τον τρόπο ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού.

Με την απόφαση αυτή διευκρινίζεται η διαδικασία ελέγχου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθορίζεται η διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα για την δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα των οποίων η παροχή εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή λόγω μη συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:

Άρθρο 1 της απόφασης - Πεδίο εφαρμογής

1. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για όλα τα φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά τους ορισμούς του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130) και της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και για όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές που έχουν την υποχρέωση ελέγχου συμμόρφωσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

2. Το προσωπικό κατά την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 206 του ν. 4821/2021 που απασχολείται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ν. 2716/1999 (Α' 96), στους εγκεκριμένους οργανισμούς και φορείς απεξάρτησης του άρθρου 51 του ν. 4139/2013 (Α' 74), στους συμβουλευτικούς σταθμούς και θεραπευτικά κέντρα του άρθρου 58 του ν. 4139/2013, στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του άρθρου 61 του ν. 3459/2006 (Α' 103), καθώς και στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Το υπόχρεο προσωπικό του προηγούμενου εδαφίου πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο. Για την υποβολή αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους από το προσωπικό των ανωτέρω φορέων σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50933/13.8.2021 υπουργική απόφαση (Β' 3794) η προθεσμία των τριών εργάσιμων ημερών της παρ. 7 του άρθρου 2 της εν λόγω απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης (27.8.2021) . Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης επέρχονται οι συνέπειες της παρ. 6 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021.

Άρθρο 2 της απόφασης - Παρακολούθηση και τρόπος ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19

1. Για την υλοποίηση του σκοπού ελέγχου της συμμόρφωσης του υπόχρεου προσωπικού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130), ο διοικητικός προϊστάμενος κάθε δημόσιας δομής ή ο διοικητικός προϊστάμενος ή ο νόμιμος εκπρόσωπος κάθε ιδιωτικής δομής καταρτίζει λίστα φυσικών προσώπων υποχρέων εμβολιασμού του οικείου φορέα.

2. Η λίστα των υποχρέων ανά φορέα περιέχει τα εξής:

α) στοιχεία ταυτοποίησης ως εξής: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) και
β) στοιχεία ως προς τη συμμόρφωσή τους με την υποχρέωση εμβολιασμού ως εξής:
βα) εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι,
ββ) εάν έχουν νοσήσει και πότε, προκειμένου να διαπιστωθεί η παρέλευση έξι (6) μηνών από τη θετική διάγνωση,
Κλείσιμο
βγ) εάν έχουν προγραμματίσει πρώτη ή δεύτερη δόση εμβολιασμού και σε ποια ημερομηνία,
βδ) εάν έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία παρέχοντας και κάθε αναγκαίο αποδεικτικό στοιχείο ως προς την κατάθεσή της και
βε) εάν έχουν λάβει απάντηση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ως προς την αίτηση εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

3. Για τη συμπλήρωση των στοιχείων των υποπερ. βα και ββ) της περ. β' της παρ. 2 οι υπόχρεοι του άρθρου 1 (φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό)  υποχρεούνται, όπως παρέχουν κάθε αναγκαία συνδρομή, ειδικότερα υποχρεούνται, όπως προβαίνουν σε επίδειξη προς τον διοικητικό τους προϊστάμενο του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate - EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α' 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, ή βεβαίωσης εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020 (Α' 256), ή βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου της παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ' αρ. 2650/10.4.2020 (Β' 1298) κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, ή ισοδύναμου πιστοποιητικού ή βεβαίωσης τρίτης χώρας, τα οποία ελέγχονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 205 του ν. 4820/2021.

Για την εφαρμογή της υποπερ. βγ) της παρ. 2 (εάν δηλαδή έχει προγραμματίσει πρώτη ή δεύτερη δόση εμβολιασμού και σε ποια ημερομηνία)  κατατίθεται από τον υπόχρεο υπεύθυνη δήλωση για τον προγραμματισμό μοναδικής/πρώτης ή δεύτερης δόσης εμβολιασμού και η ημερομηνία αυτής και επιδεικνύεται το σχετικό αποδεικτικό προγραμματισμού ραντεβού.
Η κατά τα ανωτέρω δήλωση υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και επισύρει τις νόμιμες κυρώσεις σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης.

Άρθρο 3 της απόφασης - Διαδικασίες ελέγχου συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων

1. Για την επίτευξη του σκοπού του ελέγχου της συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με τις αντίστοιχες εγγραφές στα μητρώα και πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου τομέα.

2. Το πληροφοριακό σύστημα του «Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» ή το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύνανται να διαλειτουργούν για τον σκοπό αυτό με το «Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19», το «Εθνικό Μητρώο Ασθενών από COVID-19», με το σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζομένων κατά του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και με το Σύστημα προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, προκει-μένου να υποβάλλονται, μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου ή του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, οι υπόχρεοι εμβολιασμού των φορέων και να λαμβάνεται απόκριση ως προς την κατάσταση του εμβολιασμού τους ή τυχόν νόσησής τους.

3. Από το χρονικό σημείο διαλειτουργικότητας των ανωτέρω πληροφοριακών συστημάτων οι διοικητικοί προϊστάμενοι κάθε δημόσιας και ιδιωτικής δομής υποχρεούνται να καταχωρούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου ή στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το σύνολο των υποχρέων προς εμβολιασμό κάθε δομής, επιλέγοντας την ένδειξη Υπόχρεος προς Εμβολιασμό. Τα στοιχεία των υποχρέων προς εμβολιασμό διαβιβάζονται ημερησίως με ασφαλή ηλεκτρονικά μέσα τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

α) στην ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΗΔΙΚΑ ΑΕ», υπό την ιδιότητά της ως εκτελούσας την επεξεργασία δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 και του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από COVID-19, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας ως υπευθύνου επεξεργασίας, και ως υπεύθυνης για τη λειτουργία του συστήματος προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19,

β) προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), η οποία τηρεί και λειτουργεί, υπό την ευθύνη και εποπτεία της, το σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζομένων κατά του κορωνοϊ-ού COVID-19, σύμφωνα με το άρθρο 56 του ν. 4764/2020 (Α' 256) με σκοπό την προτεραιοποίηση και ταυτοποίηση των υπόχρεων φυσικών προσώπων.

4. Η «ΗΔΙΚΑ ΑΕ» διαβιβάζει, μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής σύνδεσης και διεπαφής, αποκρίσεις επί των αιτούμενων δεδομένων υποχρέων φυσικών προσώπων, όπως αυτά τηρούνται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών φυσικών προσώπων κατά του Κορωνοϊού COVID-19, και το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από Κορωνοϊό COVID-19. Ειδικότερα η “ΗΔΙΚΑ ΑΕ” (μέσω διεπαφής με web service με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του Κορωνοϊού COVID-19) χορηγεί τα ακόλουθα στοιχεία ανά φυσικό πρόσωπο υποχρέου: α) τη διενέργεια ή μη εμβολιασμού κατά του COVID-19, β) την ημερομηνία υλοποίησης πρώτης ή και δεύτερης δόσης, γ) τη συνδρομή απαλλαγής από εμβολιασμό λόγω νόσησης του υποχρέου (μέσω διεπαφής με web service με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από Κορωνοϊό COVID-19) με γνωστοποίηση της ημερομηνίας νόσησης.

5. Ομοίως από το Σύστημα προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID- 19, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη και εποπτεία της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., επαληθεύονται οι ημερομηνίες ορισμού ραντεβού για εμβολιασμό των υποχρέων.

6. Τα ανωτέρω διαβιβαζόμενα δεδομένα υποχρέων φυσικών προσώπων σε εμβολιασμό, αξιοποιούνται από τους διοικητικούς προϊσταμένους των αντίστοιχων δομών και κάθε συναρμόδιο όργανο για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων των περ. α και β της παρ. 6 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130) σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την υποχρέωση εμβολιασμού.

7. Για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας των ανωτέρω συστημάτων, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού διενεργούνται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2.

Άρθρο 4 της απόφασης - Διαδικασία καταχώρισης στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα των οποίων η παροχή εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή λόγω μη συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

1. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εργαζομένων σε ιδιωτικές δομές προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130) σε συνδυασμό με το άρθρο 1 της παρούσας απόφασης, ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» δήλωση, ως το συνημμένο παράρτημα Ι, με τίτλο «Δήλωση ένταξης σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας εργαζόμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021» με καταχωρημένη την ημερομηνία ένταξης των εργαζομένων στο καθεστώς αυτό. Η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους, κατά τα ανωτέρω, εργοδότες, κατ' εφαρμογή των παρ. 1 και 2 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 σε συνδυασμό και με το άρθρο 1 της παρούσας αντίστοιχα, σύμφωνα με το κατωτέρω χρονοδιάγραμμα:

i) Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και σε κάθε περίπτωση εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την ένταξη σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας, για τους εργαζόμενους για τους οποίους η πρώτη ή η μοναδική δόση θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα έως τις 16 Αυγούστου 2021. Για τους εργαζόμενους που ήδη τελούν σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας κατά τη δημοσίευση της παρούσας, δηλ. έχουν ενταχθεί στο εν λόγω καθεστώς με ημερομηνία έναρξης εντός του χρονικού διαστήματος από 16.8.2021 έως και 31.8.2021 η εν λόγω δήλωση δύναται να υποβάλλεται απολογιστικά έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2021.

ii) Από 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μετά και σε κάθε περίπτωση εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την ένταξη σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας, για τους εργαζόμενους για τους οποίους η πρώτη ή η μοναδική δόση θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

iii) Από 15 Σεπτεμβρίου 2021 και μετά και σε κάθε περίπτωση εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την ένταξη σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας, για τους εργαζόμενους για τους οποίους η πρώτη ή η μοναδική δόση θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

eggrafo-2


Δήλωση απένταξης

2. Στην περίπτωση των εργαζομένων της παρ. 1 που λαμβάνουν την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολιασμού πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών υποχρεωτικότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021 σε συνδυασμό με το άρθρο 1 της παρούσας, ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» δήλωση, ως το συνημμένο παράρτημα ΙΙ, με τίτλο «Δήλωση απένταξης από καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας εργαζόμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021» με καταχωρημένη την ημερομηνία απένταξης των εργαζομένων από το καθεστώς αυτό.

Η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους, κατά τα ανωτέρω, εργοδότες, κατ' εφαρμογή των παρ. 1 και 2 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 σε συνδυασμό και με το άρθρο 1 της παρούσας αντίστοιχα, εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την απένταξη από το καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας και επαναφορά του μισθωτού στην εργασία του.

eggrafo-1


Εργαζόμενοι σε νόμιμη άδεια

3. Εάν κατά την εκπνοή της προθεσμίας υποχρεωτικού εμβολιασμού, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021 σε συνδυασμό με το άρθρο 1 της παρούσας απόφασης, ο εργαζόμενος τελεί σε οποιασδήποτε μορφής νόμιμη άδεια, η ένταξη του εν λόγω εργαζόμενου σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας ξεκινά μετά τη λήξη της νόμιμης αυτής άδειας.

4. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία εμπρόθεσμης υποβολής του εντύπου με τίτλο «Δήλωση ένταξης σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας εργαζόμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021», ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει τις αποδοχές των εργαζόμενων αυτών.

Άρθρο 5 της απόφασης - Ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

1. Για τους σκοπούς εφαρμογής του άρθρου 3, η ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΗΔΙΚΑ ΑΕ», η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και τα αρμόδια Υπουργεία, όπως και το αρμόδιο προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους συμμόρφωσης λαμβάνουν, κατά την επεξεργασία και διαβίβαση των δεδομένων, όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια αυτών.

2. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας, περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι διατάξεις της παρούσας και της σχετικής νομοθεσίας επί τη βάσει της οποίας εκδίδεται και αφορούν στα πρόσωπα που υπάγονται σύμφωνα με το άρθρο 1 στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας.

3. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία είναι τα ακόλουθα:

α) ονοματεπώνυμο,
β) όνομα πατρός,
γ) όνομα μητρός, δ) Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.),
ε) ημερομηνία διενέργειας πρώτης ή και δεύτερης δόσης εμβολιασμού,
στ) ημερομηνία νόσησης ως λόγος εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά την κείμενη νομοθεσία, ζ) τυχόν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα διενέργειας εμβολιασμού και η) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

4. Σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι ο έλεγχος της υποχρεωτικής υποβολής σε εμβολιασμό κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130) και η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

5. O χρόνος τήρησης των ανωτέρω δεδομένων τόσο στα προαναφερόμενα πληροφοριακά συστήματα όσο και στις Διευθύνσεις Προσωπικού δεν υπερβαίνει τις 31.12.2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές: Προβληματισμός για 50 σχολές που έμειναν χωρίς εισακτέους

Πέτσας: Σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στις δημόσιες υπηρεσίες

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με drones τζιχαντιστές - Νεκρός «σχεδιαστής» επιθέσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης