Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ένας αλλοδαπός, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος για την πρόκληση πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GR TIMES, πρόκειται για άντρα Τυνησιακής καταγωγής, στην προαγωγή του οποίου προχώρησαν οι Αστυνομικοί αργά χθες το βράδυ.
Φέρεται μάλιστα ο άντρας αυτός να αποτελούσε μέλος ομάδας άτυπων μεταναστών, που εισέβαλαν παράνομα στη χώρα, καθώς πέριξ της περιοχής μεταξύ Δαδιάς-Γιαννούλη, όπου εκδηλώθηκαν οι εστίες πυρκαγιάς, βρίσκονταν ομάδες ατόμων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.
Όπως έγραψε το GR TIMES, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν.
Η φωτιά οριοθετήθηκε τα ξημερώματα, ενώ οι πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο για την κατάσβεση της. Επιχείρησαν στο μέτωπο της φωτιάς συνολικά 20 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα.
Η έρευνα των αρχών για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, συνεχίζεται.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.