Ένας 90χρονος είναι ο υπαίτιος τηςφωτιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Απεσωκάρι του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ηλικιωμένος πήγε το πρωί στο χωράφι του προκειμένου να τοποθετήσει λάστιχα άρδευσης.
Μάλιστα, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή χρησιμοποίησε καμινέτο κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης λαστίχων με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη, καθώς η πυρκαγιά είχε λάβει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν και περιόρισαν την φωτιά εμποδίζοντάς την να εξαπλωθεί.
Την ίδια ώρα, άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής συνέλαβαν τον 90χρονο άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια και τον οδηγούν στην δικαιοσύνη ενώ του έχει επιβληθεί και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας