Κοντογιώργης: Μετακινήσεις, μεταθέσεις και τρίμηνες συμβάσεις για να καλυφθούν τυχόν κενά σε υγειονομικούς

Κοντογιώργης: Μετακινήσεις, μεταθέσεις και τρίμηνες συμβάσεις για να καλυφθούν τυχόν κενά σε υγειονομικούς

«Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, η αγορά θα προσαρμοστεί με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι όλοι έτοιμοι» - Από την περασμένη Δευτέρα 100.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό

emvoliasmos_4
Διαχειρίσιμο και αντιμετωπίσιμο θεωρεί η κυβέρνηση το όποιο θέμα μπορεί να προκύψει από την αναστολή εργασίας στην οποία θα υπαχθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογιώργης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ήδη εκπονείται σχέδιο με μετακινήσεις και μεταθέσεις για την κάλυψη των κενών, ενώ θα επιστρατευτεί και το μέτρο των τρίμηνων συμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.


«Έχουμε μια καλή εικόνα για όλες τις περιοχές. Ακόμα και τώρα, αν κάποιος υγειονομικός μπει στην πλατφόρμα μπορεί να εμβολιαστεί εντός της ημέρας», ανέφερε, εξηγώντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού στους υγειονομικούς ξεπερνά το 85%. «Ανά υγειονομική περιφέρεια και νομούς παρατηρούνται κάποιες διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους», διευκρίνισε.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και στα ιδιωτικά ιατρεία, ώστε να εντοπιστούν όλοι όσοι εμπίπτουν στην υποχρέωση εμβολιασμού και δεν το έχουν πράξει.

Μιλώντας για τη στάση της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντογιώργης επέμεινε ότι «όσοι εργάζονται στον κλάδο της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που παρΤρατηρηθούν κάποια προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία και δομές υγείας. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να καλύψουμε τα κενά που τυχόν προκύψουν. Από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα συνδικαλιστικά όργανα στις δομές υγείας διακηρύσσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και φαίνεται ότι είναι υπέρ, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι ακατανόητα και αντιφατικά».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdtc8woimd0x-sf)


Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου όλοι θα είναι έτοιμοι

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα εφαρμοστούν για τους ανεμβολίαστους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού ανέφερε ότι προωθούν τον εμβολιασμό. «Μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αγορά θα προσαρμοστεί με τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι όλοι έτοιμοι», υπογράμμισε.

«Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε περίπου 100.000 συμπολίτες μας που έχουν προστεθεί στα έξι εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί. Από τους 100.000, πολλοί προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και μάλιστα αυθημερόν διότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας (το ηλεκτρονικό σύστημα) δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου το πρωί και μετά από λίγες ώρες να εμβολιαστείς. Άρα, από τα χαμηλά νούμερα που βλέπαμε τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου, αυτή τη στιγμή διακρίνουμε μια μεγάλη άνοδο γιατί πολλοί συμπολίτες μας, πέρα από τα μέτρα ενθάρρυνσης, επιστρέφουν από τον τόπο των διακοπών. Συναισθάνονται και αυτοί την ανάγκη και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό, βέβαια, δεν αρκεί, γι’ αυτό και προχωράμε και σε νέες ενέργειες».



Ειδήσεις σήμερα:

DW: Τουρκικό παζάρι με τους Ταλιμπάν για το αεροδρόμιο

Κρήτη: «Το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο» λέει ο π. Ανδρέας για τον ναό- εμβολιαστικό κέντρο

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης