Φωτιές - Θέμα στο Sky News: «Ταινία καταστροφής» με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Φωτιές - Θέμα στο Sky News: «Ταινία καταστροφής» με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, αναφέρει το θέμα του βρετανικού δικτύου

FOTIA_TORA
Θέμα στη διαδικτυακή έκδοση του βρετανικού δικτύου Sky News έγιναν οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας, κυρίως στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια, το φετινό καλοκαίρι σειρά από μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με ζωές να χάνονται και χιλιάδες κατοίκους να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Στην Ευρώπη, όπου ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την κλιματική αλλαγή για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, οι φλόγες έχουν κάψει περιοχές σε πολλές χώρες, από την Ιταλία έως την Ελλάδα και την Τουρκία.

skynews1


Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πρωτεύουσα Αθήνα.

Σε αρκετές δραματικές σκηνές, κάτοικοι και παραθεριστές έπρεπε να μεταφερθούν από το νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, καθώς όλες οι άλλες έξοδοι διαφυγής αποκλείστηκαν.

Η Ελένη Μυριβήλη, Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης στον δήμο της Αθήνας, παρομοίασε τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα με μια «ταινία καταστροφής». Παράλληλα, χαιρέτισε την "υπέροχη" διεθνή υποστήριξη, καθώς μια ομάδα Βρετανών πυροσβεστών έφτασε σήμερα για να βοηθήσει.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, που τροφοδοτούνται από συνθήκες ξηρασίας, μετά τον χειρότερο καύσωνα στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που σχετίζονται με τη φωτιά, συμπεριλαμβανομένων δύο πυροσβεστών που νοσηλεύονται στην εντατική».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: O «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα μετάλλια - Ποιος προηγείται

Φωτεινή Δάρρα: Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 300 σπίτια με ζημιές - «Χάσαμε τις περιουσίες μας» λένε οι κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης