Ολυμπιακοί Αγώνες: O «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα μετάλλια - Ποιος προηγείται

Ολυμπιακοί Αγώνες: O «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα μετάλλια - Ποιος προηγείται

Οι Κινέζοι προηγούνται στα χρυσά μετάλια, ενώ οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλίων όλων των κατηγοριών μία ημέρα πριν το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων - Στην 39η θέση η Ελλάδα που θα παλέψει για ένα τρίτο χρυσό  στις 10.30 σήμερα,  στον τελικό του πόλο με τη Σερβία

durant-kineza3
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά από 15 ημέρες θεάματος και συγκινήσεων βαδίζουν στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή τους.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν τα περισσότερα μετάλλια συνολικά, μετρώντας 108, η Κίνα ακολουθεί με 87, ενώ η Ρωσία έχει 69. Η Μεγάλη Βρετανία με 63 και η Ιαπωνία με 56 συμπληρώνουν την πεντάδα.

Την ίδια ώρα, η κάνουλα όσον αφορά τα χρυσά μετάλλια έχει κλείσει, με την Κίνα να είναι πρωτοπόρος με 38 αλλά οι ΗΠΑ έχουν μόλις 2 λιγότερα, μία ημέρα πριν το φινάλε των Αγώνων.

Η συγκομιδή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι τρία μετάλλια (δύο χρυσά και ένα χάλκινο) - στο χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία, προστέθηκαν τη Δευτέρα (2/8) το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους της γυμναστικής - που τη φέρνουν στην 39η θέση. Η χώρας μας, ωστόσο, μπορεί να μπει στις πρώτες 30 χώρες.

Πανηγυρίζει ήδη πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο πόλο ανδρών. Εχει εξασφαλίσει στο Τόκιο το ασημένιο μετάλλιο και θα παλέψει με τη Σερβία  για το χρυσό.

Συνολικά, 93 χώρες έχουν πάρει έστω και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Κλείσιμο
metalia1
metalia2





Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ, επιβραβεύουν με 37.500 δολάρια για κάθε χρυσό μετάλλιο που κερδίζει ένας αθλητής στο Τόκιο, 22.500 δολάρια για ασημένιο και 15.000 δολάρια για το χάλκινο, πέρα ​​από τις επιχορηγήσεις και τα οφέλη όπως η ασφάλιση υγείας.

Τα ποσά αυτά είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα 25.000 δολάρια, 15.000 δολάρια και 10.000 δολάρια που προσφέρονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η οικοδέσποινα των Αγώνων, η Ιαπωνία, προσφέρει επίσης υψηλά μπόνους με περίπου 45.000 δολάρια για χρυσό μετάλλιο, 18.000 δολάρια για ασημένιο και 9.000 δολάρια για χάλκινο - εκτός από το μπέιζμπολ, με τα μέλη της ιαπωνικής ομάδας να μπορούν να αναμένουν επιπλέον 45.000 δολάρια αν κερδίσουν το τουρνουά.

Η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών την 15η ημέρα των αγώνων

Χρυσό μετάλλιο στο μπάσκετ η Team USA

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdd01dm77zip-st)


Για άλλη μια φορά οι Αμερικανοί είναι χρυσοί Ολυμπιονίκες στο μπάσκετ ανδρών. Η Team USA επικράτησε με 87-82 της Γαλλίας στον τελικό και κατέκτησε το τέταρτο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς.

Για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες, ο Ντουράντ ήταν ο κορυφαίος του ματς και είχε 29 πόντους, ο Τέιτουμ πρόσθεσε 19 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Χόλιντεϊ και Λίλαρντ.

Στον αντίποδα ο Γκομπέρ σταμάτησε στους 16 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Φουρνιέ είχε 16, ο Λουβαβού-Καμπαρό μέτρησε 11, ο Γιαμπουσελέ είχε 13 και ο Ντε Κολό έμεινε στους 12, αλλά με 7 ασίστ.

Οι Γάλλοι είχαν νικήσει τις ΗΠΑ στο ματς του ομίλου, αλλά τώρα ο Ντουράντ (πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στην ιστορία των Ολυμπιακών) το… καθάρισε το χρυσό της Team USA.

Αχτύπητες οι ΗΠΑ στα 4Χ400μ.

Όταν έχεις στην σύνθεσή σου την Αλισον Φίλιξ και τις ΜακΛάφιν και Μουχάμαντ, απλά… δεν γίνεται να χάσεις.

Και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στα 4Χ400μ. γυναικών με εμφατικό τρόπο καθώς η 4αδα τερμάτισε σε χρόνο 3:16.85 πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως η δεύτερη Πολωνία έκανε χρόνο 3:20.53 και η τρίτη Τζαμάικα 3:21.24.

Χρυσό και στους άνδρες
Ιδιο ήταν το αποτέλεσμα και στους άνδρες, στην τελευταία κούρσα του προγράμματος του στίβου (αύριο γίνεται στο Σαπόρο ο μαραθώνιος ανδρών). Οι ΗΠΑ με τους Τσέρι, Νόρμαν, Ντέντμον και Μπέντζαμιν, μετά την πρώτη αλλαγή πήρε προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Τερμάτισε πρώτη σε χρόνο 2:55.70, με την Ολλανδία να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 2:57.18 και την Μποτσουάνα να κάνει ρεκόρ Αφρικής στην 3η θέση με 2:57.27.


Τρίτο σερί χρυσό για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών των ΗΠΑ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdd6jhbnsms9-sf)


Σε περίπατο... μετέτρεψε άλλο έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική ομάδα πόλο γυναικών των ΗΠΑ που είναι η σπουδαιότερη που έχει εμφανιστεί στη διοργάνωση.

Στον τελικό που διεξήχθη το Σάββατο στο Τόκιο οι ΗΠΑ κέρδισαν με 14-5 την Ισπανία και παρέμειναν στην κορυφή για 3η συνεχόμενη φορά.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν το χρυσό το 2012, το 2016 και τώρα και το 2020.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Η πολιτική και επιχειρηματική του δράση και το δραματικό τέλος στο Κρυονέρι

Αθηνά Μαρτίνου: Η ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας έκλεισε τα 94 - Απόβαση... μεγιστάνων στην Σχοινούσα

Τηλεόραση: Επτά σίριαλ... ανακαλύπτουν την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ