Κύπρος: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές - Εισέβαλαν σε τηλεοπτικό κανάλι

Κύπρος: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές - Εισέβαλαν σε τηλεοπτικό κανάλι

Επιχείρησαν να  εκφοβίσουν δημοσιογράφους - Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

b3d8dfe3f8372d4f303b0ee90be461db

Επίθεση στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα στην Λευκωσία πραγματοποίησε ομάδα αντιεμβολιαστων μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του καναλιού, η επίθεση έγινε από κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να εκφοβίσουν δημοσιογράφους, θεωρώντας ότι κάνουν προπαγάνδα υπέρ των εμβολιασμών.


Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Συνάδελφοί τους, τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την έλευση ασθενοφόρου.


Ν. Αναστασιάδης: «Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών»

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, μετά την επίθεση.  Προηγήθηκε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση.

Tην έντονη καταδίκη της εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας-SIGMATV. Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.


Ειδήσεις σήμερα

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Σανς - Μπακς 119-123: Άλωσαν το Φοίνιξ τα «Ελάφια» - Μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα

Μύκονος: Χαμός ακυρώσεων σε ξενοδοχεία - Αναχωρούν από το νησί της σιωπής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης