Δυο διαδοχικά περιστατικά βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας που αναστάτωσαν μέσα σε λίγες ώρες την Πάργα, εξιχνιάστηκαν πολύ γρήγορα από την έρευνα των αστυνομικών του τοπικού σταθμού και του τμήματος Φαναρίου, που ανακάλυψαν τους επτά νεαρούς Έλληνες δράστες.
Αρχικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ενετικού Κάστρου της Πάργας και έσκισαν την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη στα τείχη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, εκλάπη και άλλη μια σημαία που ήταν αναρτημένη σε ιστό στο μπαλκόνι ενός σπιτιού.
Από την έρευνα των Αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 21 ως 27 χρόνων, μια από τις οποίες εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας. Οι υπόλοιποι αναζητούνται και σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλου εθνικής σημασίας κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.