Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Κορινθία, αναφορικά με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από χθες στο Σχίνο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί και να προκληθούν καταστροφές σε σπίτια. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλες περιοχές των Μεγάρων, όπου κινείται το πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη ανέμων που ακολουθεί.
Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.
Στο μεταξύ, οι καπνοί από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας, κάλυψαν τον Αττικό ουρανό τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται εικόνες που κατέγραψε η κάμερα καιρού στο Λόφο του Αστεροσκοπείου Πεντέλης. Η κάμερα "κοιτάζει" προς τα Νοτιοδυτικά και την πόλη της Αθήνας.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.