Τουρκικά αλιευτικά έφτασαν νότια της Γαύδου και πήραν άδεια να καταπλεύσουν -λόγω καιρού- στη Σούδα
Την ίδια ώρα δεύτερος στολίσκος με 15 τουρκικά αλιευτικά πέρασαν από τις Κυκλάδες μεταφέροντας κλωβούς στη Μάλτα - «Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι γίνεται. Έμοιαζε σαν... απόβαση» λένε κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά, 12 τουρκικά αλιευτικά που είχαν αποπλεύσει από τουρκικά λιμάνια απέναντι από τα Κατεχόμενα στην Κύπρομε προορισμό δυτική Μεσόγειο κινήθηκαν νότια της Ρόδου, νότια του Καστελλόριζου και νότια της Κρήτης. Ωστόσο χθες βρέθηκαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Τα πέντε συνέχισαν τον πλου τους προς τη δυτική Μεσόγειο και τα υπόλοιπα επτά αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο μεταξύ Γαύδου και Γαυδοπούλας. Τα επτά τουρκικά αλιευτικά δεν μπόρεσαν να «απαγκιάσουν» και ζήτησαν άδεια από τις λιμενικές αρχές να πιάσουν στη Σούδα. Το λιμενικό τους επέτρεψε τον ασφαλή κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας.
Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε στις λιμενικές Αρχές και όταν εντοπίστηκε στα ραντάρ στόλος από 15 τουρκικά αλιευτικά σκάφη να πλέουν μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες. Μετά από έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι τα σκάφη σέρνουν ιχθυοκλωβούς για ιχθυοκαλλιέργιες, με προορισμό τη Μάλτα.
Όπως επεσήμαναν στο protothema.grστο πλαίσιο της ασφαλούς διέλευσης είθισται να περνάει κάποιο αλιευτικό με προορισμό τη δυτική Μεσόγειο. Εκείνο που προκάλεσε ανησυχία ήταν ο μεγάλος αριθμός των αλιευτικών.
«Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι γίνεται έμοιαζε σαν... απόβαση», είπαν κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσέθεσαν: «Προφανώς απέπλευσαν όλα μαζί από τα τουρκικά παράλια κάτι που δεν συνηθίζεται».
Ο τουρκικός αλιευτικός στόλος σήμερα πλέει νότια της Μεθώνης με προορισμό τη Μάλτα.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.