Σεισμός στην Ελασσόνα: Πάνω από 1.400 προσωρινά μη κατοικήσιμα σπίτια σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πάνω από 1.400 προσωρινά μη κατοικήσιμα σπίτια σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Μέχρι και την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021 έχουν γίνει έλεγχοι και αυτοψίες σε 3.486 κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια) 

Ελασσονα_Αγ__Νικολαος_Τυρναβου
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μέχρι και την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021 έχουν γίνει έλεγχοι και αυτοψίες σε 3.486 κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια) από τους 130 μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από αυτές, 3.106 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.424 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 92 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 36.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 55 από τις 103 αυτοψίες, ενώ σε 185 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 164 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Survivor: Ασυλία με διχασμένους «Μπλε» και κόντρα Τριαντάφυλλου - Κοψιδά

Πάτρα: Σε δίκη οι 3 συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι στην Οβρυά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης