Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Βόρεια Εύβοιαμετά το σαρωτικό πέρασμα της «Μήδειας».
Στα χωριά Αχλάδι, Κοκκιμομηλιά Ιστιαίας, Κοτσικιά και Αμελάντες δεν υπάρχει ρεύμα και νερό εδώ και πέντε ημέρες.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr δέντρα έχουν κοπεί στα δυο και έχουν πέσει πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ. Οι περισσότεροι κάτοικοι προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας γεννήτριες.
Στα συγκεκριμένα χωριά που ήταν ανάμεσα στα 20 που έμειναν χωρίς ρεύμα στην Βόρεια Εύβοια υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι περισσότεροι κατήγγειλαν στο protothema.grπως «δεν μας έχει βοηθήσει κανείς εδώ και τόσες ημέρες. Δεν μας έχουν δώσει ούτε νερό ούτε φαγητό. Είμαστε αβοήθητοι».
Τα ειδικά κλιμάκια της ΔΕΗ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα. Χθες το βράδυ σε αρκετά χωριά όπως η Κερασιά και τους Παπάδες το ρεύμα επανήλθε. Ωστόσο από πολλά σημεία δεν έχουν περάσει εκχιονιστικά μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν αρκετοί κάτοικοι να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.