Έντονες πλημμύρες έπληξαν την Πάτμο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί.
Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τον Κάμπο, τη Χώρα, το Γροίκο, το Διακόφτι.
Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες υπέβαλε, μάλιστα, αίτημα να κηρυχθεί η Πάτμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το λιμάνι της Σκάλας ενώθηκε με τον Χοχλακά, σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα και η πλατεία, τα καταστήματα, τα σπίτια, η εκκλησία του αγίου Ιωάννη Προδρόμου πλημμύρισαν.
Κλείσιμο
Μεγάλη κατολίσθηση καταγράφηκε στη Χώρα στο πρανές, από το στρογγυλό προς τον σταθμό.
Σοβαρές πλημμύρες και στον Κάμπο, στην παραλία στο Χριστό, όπου τα χωράφια εξαφανίστηκαν βυθισμένα στα νερά και στο βούρκο.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.