Καιρός: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στα βόρεια ορεινά της Αττικής τη νύχτα - Νέοι χάρτες, βίντεο

Καιρός: Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στα βόρεια ορεινά της Αττικής τη νύχτα - Νέοι χάρτες, βίντεο

Ο καιρός «αγριεύει» στη δεύτερη διαταραχή μέσα στο Σαββατοκύριακο - Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού για το Σαββατοκύριακο

kairos_parnitha_elafia
Χιονοπτώσεις αναμένονται από τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά. Το βράδυ της Παρασκευής 15/1 προς Σάββατο 16/1 θα σημειωθεί παγετός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής  στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί του Σαββάτου 16/1 θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και ορεινά της υπόλοιπης χώρας.

Βροχοπτώσεις αναμένονται στην υπόλοιπη περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου 16/1 και από το πρωί της Κυριακής 17/1 θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/1. Με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση της χιονόπτωσης.
kakokaria_leandros_xionia_attiki
Καιρός στην Αθήνα: Σε τι υψόμετρο θα δούμε χιόνι - Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Πάρνηθα


Αύριο, Σάββατο, περιμένουμε αρκετό χιόνι σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Θα χιονίσει αξιόλογα στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής και από το βράδυ βαθμιαία ίσως το δούμε να πέφτει και σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Κλείσιμο
Τη νύχτα προς Παρασκευή θα χιονίσει στα ορεινά και στα ημιορεινά της Αττικής (τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε μέχρι πού ακριβώς). Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την πρόγνωση από το weatherathens.

Χιόνια στην Πάρνηθα: Βίντεο του Forecast Weather Greece

Live από την Πάρνηθα

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 14, 2021



kairos_parnitha_eurokinissi

kairos_parnitha_eurokinisi_people

kairos_parnitha_elafia

elafia_parnitha

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές  στα βόρεια ορεινά με  παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από 800 μέτρα) προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 6 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι περιοχές υετού για τις επόμενες 48 ώρες. Δεδομένης της μεγάλης πτώσεως της θερμοκρασίας. ο υετός σχεδόν πάνω απ' όλα...

Posted by Theodoros Kolydas on Thursday, January 14, 2021

Τι προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο για το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

α. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά - ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές. Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.

β. Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν. Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

2. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:

α. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.

β. Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη γ. Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα. 3. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.

Γ. ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2021) - ΤΡΙΤΗ (19-01-2021)

Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

4. ΠΑΓΕΤΟΣ

θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ολικός.
Δείτε βίντεο: Στα λευκά η Φλώρινα - Φωτογραφίες με χιόνια από περιοχές της Θεσσαλονίκης 




Thestival.gr Χιόνι στον Χορτιάτη

kakokairia_poligiros

Live χιονόπτωση Φλωρινα τώρα

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, January 13, 2021


kairos_xionia_thessaloniki


Χιόνι έχει αρχίσει και πέφτει σε Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο, Πανόραμα και Χορτιάτη. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους και στην Ευκαρπία και την Πολίχνη. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί και τα ορεινά του νομού. Χιόνι είδαν οι κάτοικοι σε Σοχό, Οσσα, Βερτίσκο, Ξυλόπολη, Λαχανά και Χωρούδα του δήμου Λαγκαδά. Σε επιφυλακή βρίσκονται εργαζόμενοι σε δήμους και Περιφέρεια προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την κακοκαιρία, με τα πρώτα εκχιονιστικά και αλατιέρες να έχουν βγει ήδη στους δρόμους.

Ισχυρή Χιονόπτωση Πολύγυρος Χαλκιδικής ❄️❄️❄️ Πηγή: Xristos Panagiotidis Heavy Snowfall at Poligiros Halkidiki. ❄️❄️❄️ Source: Xristos Panagiotidis

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 14, 2021


Χιόνια στον Λαγκαδά: Δείτε το βίντεο


ThessToday.gr - Χιονίζει στον Λαγκαδά



Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βράδυ της Πέμπτης  προς Παρασκευή.

Μπορείτε να δείτε τα όμορφα χιονισμένα τοπία που κατέγραψαν σε Ζαγορά και Φλώρινα οι μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των συνεργατών του.
kairos_meteo_xionia_messinia


kakokairia_leandros_meteo_xionia_thessaloniki

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Η θερμοκρασία έφτασε σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Στη κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -10 βαθμούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής.
kairos_thermokrasies_meteo_xionia


Ειδήσεις σήμερα:

Καραμανλής για ξυλοδαρμό στο μετρό: Οι κάμερες δείχνουν πεντακάθαρα τους δράστες - Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Κορωνοϊός: Τι μας έμαθε η πανδημία - 10 επιστήμονες από την «πρώτη γραμμή» γράφουν στο protothema.gr

Η Ματίνα Παγώνη… αλλιώς: Βάφομαι από τα 17 και φορούσα μίνι φούστα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης