Καιρός - Κακοκαιρία «Λεάνδρος»: Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης - Χιονίζει στην Πάρνηθα, πότε θα χιονίσει στην Αττική

Καιρός - Κακοκαιρία «Λεάνδρος»: Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης - Χιονίζει στην Πάρνηθα, πότε θα χιονίσει στην Αττική

Η εξέλιξη του καιρού - Χιονοπτώσεις ακόμη και σε κεντρικά και βόρεια πεδινά - Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα κα Αμύνταιο - Σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

kairos
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Λέανδρος», η οποία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. Κύριο χαρακτηριστικό της ψυχρής εισβολής είναι οι χιονοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και ο παγετός.

Η επέλαση της κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από χθες Πέμπτη και σαρώνει τη χώρα από βορρά προς νότο, με την Αττική να περιμένει χιόνια στα ορεινά τις επόμενες ώρες.

Bροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά -Πρόσκαιρη ύφεση την Κυριακή και νέο κύμα στα νότια τη Δευτέρα
-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Κλείσιμο
Δείτε LIVE εικόνα από τη χιονισμένη Πάρνηθα ΕΔΩ


parnitha_xionia
Εικόνα από την χιονόπτωση τη νύχτα στην Πάρνηθα, φωτογραφία: Forecast Weather Greece

Στα «λευκά» έχουν ήδη ντυθεί περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ενώ αναμένεται να χιονίσει στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Το χιόνι έφτασε επίσης στην πόλη του Κιλκίς, τη Φλώρινα, στα ορεινά του νομού Πέλλας, καθώς και στις Σέρρες, στην Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά.



Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος», που πλήττει τη χώρα.

Δείτε βίντεο: Στα λευκά η Φλώρινα - Φωτογραφίες με χιόνια από περιοχές της Θεσσαλονίκης 




Thestival.gr Χιόνι στον Χορτιάτη

kakokairia_poligiros

Live χιονόπτωση Φλωρινα τώρα

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, January 13, 2021


kairos_xionia_thessaloniki


Χιόνι έχει αρχίσει και πέφτει σε Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο, Πανόραμα και Χορτιάτη. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους και στην Ευκαρπία και την Πολίχνη. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί και τα ορεινά του νομού. Χιόνι είδαν οι κάτοικοι σε Σοχό, Οσσα, Βερτίσκο, Ξυλόπολη, Λαχανά και Χωρούδα του δήμου Λαγκαδά. Σε επιφυλακή βρίσκονται εργαζόμενοι σε δήμους και Περιφέρεια προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την κακοκαιρία, με τα πρώτα εκχιονιστικά και αλατιέρες να έχουν βγει ήδη στους δρόμους.

Ισχυρή Χιονόπτωση Πολύγυρος Χαλκιδικής ❄️❄️❄️ Πηγή: Xristos Panagiotidis Heavy Snowfall at Poligiros Halkidiki. ❄️❄️❄️ Source: Xristos Panagiotidis

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, January 14, 2021


Χιόνια στον Λαγκαδά: Δείτε το βίντεο


ThessToday.gr - Χιονίζει στον Λαγκαδά



Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βράδυ της Πέμπτης  προς Παρασκευή.

Μπορείτε να δείτε τα όμορφα χιονισμένα τοπία που κατέγραψαν σε Ζαγορά και Φλώρινα οι μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των συνεργατών του.
kairos_meteo_xionia_messinia


kakokairia_leandros_meteo_xionia_thessaloniki

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Η θερμοκρασία έφτασε σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Στη κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -10 βαθμούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής.
kairos_thermokrasies_meteo_xionia

Ειδήσεις σήμερα: 

«Fort Capitol» η Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν: Το FBI σαρώνει το Διαδίκτυο - 21.000 στρατιώτες στους δρόμους

Folli-Follie: Τα «μυστικά» των Κουτσολιούτσων – Το παράρτημα-φωτιά της έκθεσης της PwC

Στις 10:30 η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης