Λαμία: Με μετάθεση στα ορεινά της Φθιώτιδας τιμωρήθηκε ο παπάς που «αγίασε» το Λιανοκλάδι με… υδροφόρα

Λαμία: Με μετάθεση στα ορεινά της Φθιώτιδας τιμωρήθηκε ο παπάς που «αγίασε» το Λιανοκλάδι με… υδροφόρα

Άμεση η αντίδραση του δημάρχου Λαμιέων για τον παπά που έριχνε αγιασμό με τη μάνικα - Καταδίκασε το περιστατικό ο μητροπολίτης Συμεών - Ο ιερέας μετακινήθηκε σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας

λαμια
Η εικόνα του ιερέα της ενορίας του Σ.Σ Λιανοκλαδίου πάνω στην καρότσα πυροσβεστικού οχήματος του δήμου Λαμιέων προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Και αυτό διότι ο ιερέας γύριζε με το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη περιοχή  και έριχνε αγίασμα με τη μάνικά του. Μάλιστα διερχόμενος οδηγός που δεν πίστευε στα μάτια του τράβηξε ένα βίντεο το οποίο μέσα σδε λίγες ώρες έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:



Έτσι λοιπόν σήμερα ο δήμος Λαμιέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως «σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω. Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα».

«Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδίκασε το περιστατικό ο μητροπολίτης Συμεών - Ο ιερέας μετακινήθηκε σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LamiaReport από πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως ο κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι πρώτιστα συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.

Κλείσιμο
Γι αυτό τον λόγο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του LamiaReport, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».


Πηγή: LamiaReport.gr


Ειδήσεις σήμερα

Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος για τις ποσότητες των εμβολίων στην ΕΕ

Κατά της αποφυλάκισης με εγγύηση του Τζούλιαν Ασάνζ αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο

Ευχαριστίες Δένδια σε Πομπέο: Σε πρωτοφανές επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης