Σε Άραξο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σε Άραξο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε, μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων

23579723
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε, σήμερα, μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 116 πτέρυγα μάχης στον 'Αραξο, την 25η μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων στη Χρυσούπολη, την ΧΧV τεθωρακισμένη ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης, το στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, το στρατηγείο της ΧΧΙΙΙ τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, το στρατηγείο της 7ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στον Προβατώνα Έβρου, το στρατηγείο της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού στο Διδυμότειχο καθώς και μονάδες και φυλάκια στην παρέμβριο περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την επίσκεψη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξαιρετική προσπάθεια και τις επιδόσεις αυτού έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας. Τόνισε, δε, την επιτυχή αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής αύξησης προσφυγικών ροών στον Έβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, πετυχαίνοντας σχεδόν την εκμηδένιση αυτών. Παράλληλα, υπογράμμισε τη συνεχή εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ έδωσε εντολές για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ, υπό τις κατευθύνσεις του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, σχετικά με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσκτηση νέων μέσων, την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό παλαιοτέρων, καθώς και την συνολική αναβάθμιση των δυνατοτήτων των υποδομών, των μέσων και των υλικών.

Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι αναμένονται εντός του 2020 οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ και 1000 ΟΒΑ, καθώς και η αύξηση των εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές, οι θέσεις των οποίων για το 2021 έχουν ήδη αυξηθεί κατά 516 άτομα.

Τέλος, κατά την παραμονή του στον Έβρο επιθεώρησε τον υπό κατασκευή φράκτη στην περιοχή Πόρου, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

23579730
23579734
23579735
23579723
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα

Ούτε κάλαντα θα έχουμε τα Χριστούγεννα - Απαγόρευση κυκλοφορίας δίχως εξαιρέσεις

Κορωνοϊός: Στα 853 τα νέα κρούσματα - 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Σκάνδαλο Folli-Follie: «Δεν θυμάμαι αν τα 80 χιλιάρικα ήταν σε μετρητά ή για φιλανθρωπική δωρεά» - Διαβάστε όλη την έκθεση της PwC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης