Κορωνοϊός - Παγώνη: «O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο»

Κορωνοϊός - Παγώνη: «O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο»

«Θα τον πείσουμε με επιστημονικά δεδομένα» τόνιζε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

MASKES_2
«Είναι δύσκολες μέρες και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε ότι μερίδα πολιτών είχε παρόμοιες αντιδράσεις και για το εμβόλιο της γρίπης.

«Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται και για αυτό τον λόγο, θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης ώστε σιγά σιγά βάσει των επιστημονικών δεδομένων να αρχίσουν και αυτοί να καταλαβαινουν γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχουν προσωπικές γνώμες, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι είναι ασφαλή, συνεπώς το εμβόλιο πρέπει να γίνει.

«Βεβαίως θα το κάνω το εμβόλιο», απάντησε η κ. Παγώνη σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι όπως όλοι οι γιατροί παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια και «είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά». «Καμία επιτροπή δεν θα βάλει την υπογραφή της για να εμβολιαστεί κόσμος και να υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όταν έρθει το εμβόλιο στη χώρα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μεθοδικά και συντονισμένα ανάλογα με τις ομάδες που προηγούνται, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο καθώς είναι υψηλού κινδύνου.

Η κ. Παγώνη ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος μιλωντας στον ΘΕΜΑ 104,6 υποστήριξε ότι ιδιώτες γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού δέχτηκαν «επίθεση» από συναδέλφους του ΕΣΥ, διέψευσε τους σχετικούς ισχυρισμούς και ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν γίνει όσα καταγγέλθηκαν σε νοσοκομείο της χώρας. «Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αν έχει τέτοια στοιχεία να τα δώσει εδώ και τώρα, αν δηλαδή ιδιώτες γιατροί παρουσιάστηκαν σε νοσοκομεία και υπέστησαν «μπούλινγκ» από νοσοκομειακούς γιατρούς» είπε η κ. Παγώνη. «Το θέμα το ψάξαμε από χθες σε όλη την Ελλάδα και δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο τέτοια συμπεριφορά» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζητούν βοήθεια από συναδέλφους τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους δεν είναι δυνατόν να έχουν συμπεριφερθεί κατ’αυτόν τον τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα είπε ότι αυτήν την εβδομάδα σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς θα αρχίσει να υπάρχει μια ελάχιστη ελάττωση, ωστόσο δεν θα φανεί ακόμη αντίστοιχη ελάττωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.



Ειδήσεις σήμερα: 

Βρείτε ποιοι «είδαν» το ΑΦΜ σας

Θρήνος στο τελευταίο αντίο: Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο Μαραντόνα

Δημοσκόπηση: 17% μπροστά η ΝΔ, -3 στους 4 ζητούν παράταση του lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης