Μέσα στα χωράφια μιας περιοχής της Θήβαςκαταδίωξαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν εισβάλει μαζί με τουλάχιστον άλλους έξι συνεργούς τους στις εγκαταστάσεις ενός ανενεργού εργοστασίου και το λεηλατούσαν.
Οι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων είχαν τρυπώσει μέρα μεσημέρι στο εργοστάσιο και άρχισαν να κλέβουν μεταλλικά αντικείμενα και να ξηλώνουν καλώδια για να πάρουν από μέσα τον χαλκό. Όμως, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτία ειδοποίησε την περιπολία που βρισκόταν κοντά στο σημείο και κινητοποιήθηκε άμεσα.
Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και χώθηκαν στους παρακείμενους αγρούς με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη και να συλληφθεί το ζευγάρι που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με την κατηγορία της κλοπής, ενώ οι τουλάχιστον έξι άγνωστοι ακόμη συνεργοί τους αναζητούνται για να συλληφθούν.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας