Σύγκρουση μεταξύ δεξαμενόπλοιουελληνικών συμφερόντων και τουρκικούαλιευτικού σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία με το όνομα «ΈΦΕΣΟΣ» ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειας N.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012.
Το τουρκικό αλιευτικό ανετράπη και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης. Προς το παρόν, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της σύγκρουσης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λίγο μετά το περιστατικό έκαναν λόγο για πέντε αγνοούμενους, ενώ όπως μετέδωσαν πριν λίγο οι τέσσερις εξ αυτών ανασύρθηκαν νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο από τις τουρκικές Αρχές συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο τουρκικό αλιευτικό.
Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αναχωρήσει από τη Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Βιετνάμ, μεταφέροντας 139.144 μετρικούς τόνους πετρέλαιο, επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και 13 Έλληνες.
25 χρόνια IKEA στην Ελλάδα. 25 χρόνια ζωής στο σπίτι. Οι χώροι και οι ανάγκες άλλαξαν, οι άνθρωποι πέρασαν σε διαφορετικές φάσεις ζωής και η IKEA μεγάλωσε μαζί τους, κρατώντας όμως ζωντανή την ίδια, θαυμάσια ιδέα: ποιοτικό και λειτουργικό design για όλους, για τη ζωή όπως είναι σήμερα, αλλά και όπως θα είναι αύριο.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.