Τρεις χάκερ «σήκωσαν» 100.000 ευρώ από λογαριασμό δυο πολιτών!

Τρεις χάκερ «σήκωσαν» 100.000 ευρώ από λογαριασμό δυο πολιτών!

Πώς εξιχνιάστηκε η απάτη

hacker_art
Από τον περασμένο Ιούλιο ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την εισβολή χάκερ στους λογαριασμούς e-banking δυο κατοίκων της Μυτιλήνης και κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος, ταυτοποιώντας τρεις Έλληνες που είχαν μεταφέρει σε δικούς τους λογαριασμούς σχεδόν 100.000 ευρώ!

Οι δικαιούχοι του λογαριασμού είχαν πάθει σοκ όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους στο σύστημα ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών τους και είχαν μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό τους το ποσό των 98.550 ευρώ! Αμέσως υπέβαλαν καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τα ψηφιακά ίχνη του εισβολέα.

Τρεις μήνες μετά, προέκυψε ότι η εισβολή είχε γίνει μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο που ανήκει σε μία 47χρονη, ότι το κλεμμένο ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός 50χρονου και ότι εκείνος μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στον λογαριασμό της μιας δεύτερης 47χρονης. Έπειτα, οι δύο τελευταίοι έκαναν διαδοχικές αναλήψεις με αποτέλεσμα το ποσό να έχει... εξανεμιστεί!

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.


Ειδήσεις σήμερα:

«Barmageddon»: Η πανδημία «χτυπά» αλύπητα τα μπαρ της Ευρώπης

Η γυμνή Μέδουσα με το κομμένο κεφάλι του Περσέα γίνεται σύμβολο του... #MeToo στο Μανχάταν

Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Με την Τουρκία εξετάζουμε και τα χειρότερα σενάρια - Έχουμε και κόκκινες γραμμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης