Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Με την Τουρκία εξετάζουμε και τα χειρότερα σενάρια - Έχουμε και κόκκινες γραμμές

Χατζηδάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Με την Τουρκία εξετάζουμε και τα χειρότερα σενάρια - Έχουμε και κόκκινες γραμμές

Ακόμη και ο τελευταίος που είχε αμφιβολίες για τη Τουρκική παραβατικότητα, πλέον έχει πειστεί, επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας - Τι είπε για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον ΟΟΣΑ

xatzidakis_thema
Για τη νέα τουρκική πρόκληση, που εξέδωσε νέα navtex δεσμεύοντας περιοχή η οποία περιλαμβάνει εκτάσεις δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας (6 έως 12 ν.μ. από το Καστελόριζο), ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι η Τουρκία είναι ένας απρόβλεπτος κίνδυνος. Με την κίνηση αυτήν, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, όπου όπως εξήγησε οι σοβαρές κυβερνήσεις πάντοτε εξετάζουν το χειρότερο αλλά δουλεύουν για το καλύτερο.

Για το αν υπάρχει η ανησυχία ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή αυτή τη φορά, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε εμμέσως ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Εκτίμησε όμως, ότι ακόμη και ο τελευταίος που είχε αμφιβολίες για τη Τουρκική παραβατικότητα, πλέον έχει πειστεί. Όσον αφορά, για τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει ο διορισμός του Θάνου Ντόκου στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας και τις προσωπικές θέσεις που έχει εκφράσει, ότι πρέπει Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν κι άλλα ζητήματα, ο κ. Χατζηδάκης, απάντησε κατηγορηματικά πως η πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό. Οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφείς και ο κ. Ντόκος καλύπτεται από αυτές.


Για την Άννα Διαμαντοπούλου, που πρότεινε και στηρίζει ο πρωθυπουργός για τη θέση της γ.γ. στον ΟΟΣΑ και έχει δημιουργήσει και γκρίνιες σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα, ο κ. Χατζηδάκης χαιρέτισε την απόφαση αυτή.

Απάντησε, επίσης, στις κακές γλώσσες, που λένε ότι η κυβέρνηση «δανείζεται» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με δεικτικό τρόπο λέγοντας ότι «δεν είχαμε αντιληφθεί ότι συγκυβερνουμε με το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν είναι αμιγώς ΝΔ (όπως άλλωστε έλεγε και ο ίδιος και προεκλογικά), αναλογίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη να ενωθούν πολιτικά στελέχη και από άλλες δυνάμεις για το καλό του τόπου.

Για τα θέματα του υπουργείου του και συγκεκριμένα την εκτός σχεδίου δόμησης, ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που επιτρέπει ακόμα την άτακτη οικοδόμηση. Υπογράμμισε, πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σημείωσε, ότι υπάρχουν ήδη και τρέχουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια κατά 20% και στόχος είναι να φτάσει το 80%.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ώρα των ποινών για τους Χρυσαυγίτες - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Σκάνδαλο με τα τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο: «Εάν γνωρίζεις τους αγγέλους, γνωρίζεις και τον Θεό»

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανησυχία των ειδικών για τα «κρυμμένα» - Αντίδοτο το «μάσκα παντού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης