«Το νούμερο των κρουσμάτων είναι τέτοιο που είναι ικανό να κάνει διασπορά», δήλωσε η λοιμωξιολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα», δήλωσε η λοιμωξιολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.
«Εμείς είχαμε πιο πολύ ζόρι την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο ήταν σχετικά καλό στο νοσοκομείο. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Θέλουμε να δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν. Σαν λαός τα έχουμε πάει πολύ καλά αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα» δήλωσε στο Mega η κ. Γκάγκα.
«Το τελευταίο 15νθήμερο δεν έχουμε ανέβει, δεν έχουμε κατέβει. Το νούμερο των κρουσμάτων είναι τέτοιο που είναι ικανό να κάνει διασπορά. Φαίνεται ότι η προσπάθεια γίνεται από το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανδημία, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» συνέχισε η ίδια.
Σε σχέση με τους επόμενους μήνες, που η θερμοκρασία θα κατέβει και θα βρισκόμαστε πολύ περισσότερο σε κλειστούς χώρους, η ίδια τόνισε ότι «οι κλειστοί χώροι θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι. Να κρατήσουμε τους ανθρώπους που βλέπουμε στο μίνιμουμ, και να φοράμε πάντα μάσκες. Η μάσκα είναι σημαντικό κομμάτι, όπως και το πλύσιμο των χεριών και οι αποστάσεις, ακόμα και σε κλειστούς χώρους. Στην Ελλάδα νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά για μεγάλο μέρος του χειμώνα. Βοηθάει αυτό, ότι έχουμε σχετικά ήπιο κλίμα».
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.