Μίνα Γκάγκα για τα κρούσματα κορωνοϊού: Μπορεί η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή

Μίνα Γκάγκα για τα κρούσματα κορωνοϊού: Μπορεί η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή

«Μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει να είναι κλειστά», δήλωσε η  διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία

mina_gaga
Σε μια περίοδο που η χώρα μας καταγράφει σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, την ανησυχία της δεν έκρυψε και η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, αναφορικά με τον αριθμό μολύνσεις από την ασθένεια Covid-19 σε υγειονομικούς και γηροκομεία.

«Μπορεί η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί. Και θέλω να σταθώ στους συνωμοσιολόγους. Τους προσκαλώ να μπουν στους θαλάμους που νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊο να δουν», δήλωσε η κ. Γκάγκα μιλώντας στον Alpha.

Αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για Μύκονο και Χαλκιδική. «Το βασικό είναι να τηρούνται τα μέτρα. Βλέπουμε πως οι νεκροί σε όλο τον κόσμο φτάνουν τους 800.000. Είναι βόμβα τα πάρτι τόσο για μας όσο και για το τουριστικό μέλλον της χώρας μας. Ολοι θέλουμε να πάμε σε ένα πάρτι, αλλά… Αν δεν κρατήσουμε τα πρωτόκολλα, θα ξεφύγει η κατάσταση με νοσηλείες και θανάτους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων: «Μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει να είναι κλειστά. Τα παιδιά είναι πιο ασφαλές να βρίσκονται στα σχολεία πάρα να είναι σε παιδικές χαρές χωρίς μέτρα. Σύμφωνα με τις μελέτες, τα παιδιά κινδυνεύουν ακόμα λιγότερο, δεν μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και στο μεγαλύτερό τους ποσοστό δεν νοσούν. Θα ξεκινήσουν τα σχολεία με αυστηρά πρωτόκολλα με μάσκες και ανοιχτά παράθυρα».


Ειδήσεις σήμερα

Πονοκέφαλος οι νέες εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού - Ανησυχία για τους δεκάδες θετικούς υγειονομικούς

Μητσοτάκης στο CNN: «Υπάρχει ρίσκο από την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας»

Τηλεοπτικές μονομαχίες: Της γυναίκας η… εκπομπή είναι μια άβυσσος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης