LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Γιατί ξεκίνησε η επιχείρηση «ήσυχες νύχτες» για τον περιορισμό του ιού

periptera_ar

Πού στοχεύουν τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα - Τι λένε στο protothema.gr επαγγελματίες που πλήττονται με τα νέα μέτρα

Στη διακοπή κάθε κρίκου της εφοδιαστικής αλυσίδας αποβλέπει η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με σκοπό να διακόψει την προμήθεια ποτών και άλλων προϊόντων που κατανάλωνε κυρίως η νεολαία τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Η τελευταία, έδινε καθημερινά ραντεβού σε πλατείες και προαύλιους χώρους δημόσιων κτιρίων ή ακόμη και εκκλησιών, όταν το ρολόι έδειχνε 12 τα μεσάνυχτα και τα μπαρ κατέβαζαν ρολά στις περιοχές εκείνες, όπου έχουν ληφθεί πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στοχεύοντας κυρίως τους ασυμπτωματικούς φορείς της νόσου, στην πλειοψηφία τους νέους, στο εξής τα καταστήματα μεταμεσονύχτιας λιανικής πώλησης, δηλαδή περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ θα είναι κλειστά:

· Στην Περιφέρεια Αττικής,

· στην Ημαθία,

· στο Κιλκίς,

· στην Πέλλα,

· στην Πιερία,

· στη Χαλκιδική,

· στα Χανιά,

· στο Ηράκλειο Κρήτης,

· στη Ζάκυνθο,

· στη Λέσβο και

· στη Μύκονο,

σε όλους δηλαδή τους νομούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, όπου θα λειτουργούν μόνο -και κατ’ εξαίρεση-τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Η κυβερνητική επιχείρηση… «ήσυχες νύχτες» τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και με διάρκεια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Ακόμη, ωστόσο, και στις παραπάνω περιοχές, όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί, αλλά και:

· στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,

· στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας,

· στο Δήμο Βόλου,

· στη Σαντορίνη,

· στη Ρόδο,

· στην Κω,

· στην Πάρο και

· στην Αντίπαρο,

θα επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια, με εξαίρεση όμως την πώληση αλκοόλ.
metra

Το σχέδιο «στεγανοποίησης» της νεολαίας περιλαμβάνει ακόμη και αναπροσαρμογή του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόσο στις ζώνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων, όσο και σε αυτές της επιδημιολογικής επιτήρησης. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έκλειναν από τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί -και όχι από τις 7- όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. Πρόθεση της κυβέρνησης συνιστά, κυρίως, να εκλείψουν «τα φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η φιλοσοφία του νέου κύματος μέτρων αφορά στην νεανική «αντίσταση» στην εφαρμογή των κανόνων προστασίας.

Στους «αντάρτες», ωστόσο, συγκαταλέγονται πλην των νέων και οι κάτοικοι των Τρικάλων, καθώς η πόλη τους εμφανίζει τέτοια συσσώρευση υγειονομικού φορτίου, που οδήγησε τους ειδικούς στη λήψη ειδικών περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, το «πακέτο των Τρικάλων» περιλαμβάνει:

· αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης,

· απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο,

· υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

· Στους χώρους εστίασης επιτρέπονται έως 4 άτομα σε κάθε τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού που επιτρέπονται ως 6 άτομα.

· Αναστολή -σε ισχύ- της λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα και έως πλέον τις 5 το πρωί.

Πέρα από τα κατά τόπους εξειδικευμένα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο χθες για μια «στρατηγική συνολική, η οποία αφορά σε μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη, με ελέγχους» από το Υπουργείο Υγείας, σε συνδυασμό «με μεγαλύτερη αστυνόμευση των χώρων που μπορεί να δημιουργηθούν συναθροίσεις, με αυστηρές ιχνηλατήσεις στο κομμάτι των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των στενών επαφών». «Είναι ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχουμε εφαρμόσει και σε άλλους Δήμους και το οποίο φέρνει αποτελέσματα» περιέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, καταλήγοντας πως «αυτό που χρειάζεται είναι όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα και ειδικά όλοι οι κάτοικοι της Αττικής».

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες που πλήττονται από τα μέτρα Χαρδαλιά

Κραυγή απόγνωσης έβγαλαν μιλώντας στο protothema.gr οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Το περίπτερο που δουλεύει ο Βασίλης πάνω στην πλατεία Συντάγματος είναι 24ωρο και χωρίζεται σε βάρδιες, όπως μας είπε, με το μέτρο της Πολιτικής Προστασίας θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του περιπτέρου ενώ θα υπάρξει μείωση του τζίρου αλλά και μείωση στα μεροκάματα αφού η επιχείρηση δεν θα δουλεύει όπως δούλευε.

«Τι να σας πω, η κατάσταση είναι δύσκολη και με αυτο το μέτρο θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιχείρηση αλλά και στους εργαζόμενους της. Ήδη ο τζίρος μας ήταν μειωμένος λόγο του covid-19 τώρα με αυτά τα μέτρα θα υπάρξει τεράστια μείωση στον τζίρο μας» είπε αγανακτισμένος ο Βασίλης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η δήλωση του Γιάννη που διατηρεί κάβα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Το να μας κλείνει εμάς στις 12 το βράδυ δεν έχει λογική, ο κόσμος μπορεί να προμηθεύεται νωρίς το αλκοόλ από τα μαγαζιά και να κάθεται στην πλατεία μέχρι αργά, ζημιά στα μαγαζιά κάνει δεν περιορίζει κάτι, εξάλλου το πρωί πάλι ο κόσμος θα είναι στους δρόμους» είπε μεταξύ άλλων στο protothema.gr.

Ο Κυριακός έχει χρόνια το περίπτερο στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας και μας τόνισε πως πρώτη φορά ζει τέτοια κατάσταση, ο τζίρος του είναι ήδη μειωμένος από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τώρα με τον κορονοιο έχει απελπιστεί.

«Βλέπεις κόσμο να κυκλοφορεί; Γιατί εγώ δεν βλέπω. Παλιά ο κόσμος έβγαινε και κινούταν η οικονομία τώρα μας έχουν τύχει το ένα πίσω από το άλλο. δεν ξέρω τι θα κάνουν τα μέτρα, αυτό που ξέρω είναι ότι οικονομικά θα μας γονατίσει» είπε.

Ο Αλέκος διατηρεί μίνι μάρκετ στην περιοχή το Νέου Κόσμου το οποίο το κρατάει ανοικτό έως τις δύο τα ξημερώματα αφού ο μεγάλος του τζίρος ήταν τις ώρες που έκλειναν τα μεγάλα σουπερ μαρκετ, τώρα όπως μας είπε η κατάσταση αλλάζει αφού ο τζίρος θα πέσει στο μισό.

«Τα πράγματα για μένα αλλάζουν πολύ, εγώ δούλευα περισσότερο όταν έκλειναν οι μεγάλοι τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει και πως θα βγω οικονομικά ελπίζω να βοηθήσει ο Θεός και να το ξεπεράσουμε γρήγορα» υπογράμμισε μιλώντας στο protothema.gr.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά - Κλείνουν 12- 5 το πρωί περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ

Λουκέτο σε πέντε παιδικoύς σταθμούς στο Ίλιον - Θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σε τρία επίπεδα οι διερευνητικές με την Ελλάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (80)

Σιμωνας Large

Ο κορωνοιος εχει δυο στοχους. Τους ηλικιωμενους συνταξιουχους (επιλυση συνταξιοδοτικου παγκοσμιως), και τους νεους (η γενια που μπορει να επαναστατει). Εξ'ου και η φαση 2, 'ησυχες νυχτες'...Πολυ βολικος ιος ετσι? Λουκουμι ηρθε στο κατεστημενο... Τραγουδηστε ολοι μαζι το τραγουδι Silent Night, Hoooooly Night,...

έτσι φίλε

Αλλωστε το είχε πει ο προφήτης Τσακαλώτοφ ότι το συνταξιοδοτικό θα λυθεί με φυσικό τρόπο βλ. κορονοιός ...

Αλλιώς χαθήκαμε όλοι .

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00-05.00 , ως και απαγόρευση πώλησης πάσης φύσεως οινοπνευματωδών σκευασμάτων ! Επόμενο σωτήριο αλλά επιβεβλημένο βήμα (αν και ακραίο ) , ο στρατός να αναλάβει την τήρηση των μέτρων όπως έγινε και στην Κίνα και να συλλαμβάνει τους παραβάτες με την ...... απόχη !!!!!!!!!

Χαίρομαι

χαίρομαι αφάνταστα που επιτέλους οι γιατροί ανακάλυψαν τη μάσκα ως μέτρο προφύλαξης απο τις λοιμωξεις. Ζούσαμε στο σκοτάδι τοσα χρόνια. Ειδικά η πάνινη είναι επιτακτική ανάγκη να φοριέται παντού γιατί καραδοκεί ο θανατος.Είναι το εμβόλιο μέχρι να βγεί το εμβόλιο.Είναι το ΝΕΟ ΣΟΥΠΕΡ ΕΜΒΟΛΙΟ!!!

Νικος

Ακολουθήστε τα μέτρα και σκάστε. Γνώμη μου....

Δύο μπύρες/άτομο

Όχι ουίσκι, κρασία κλπ. Μόνο 2 μπύρες. Πρόστιμο τσουχτερό στους παραβάτες Σ-μάρκετ. περίπτερα κ.α. Ψάξιμο σακίδια, θα εμφανιστούν και μαυραγορίτες και μπόμπες.

...

Και υπέρ της ποτοαπαγόρευσης οι μένουμε-σπιτάκηδες; Τι άλλο έχουμε να δούμε!

Τακης

Ειστε τραγικοι οσοι ζητατε απαγορευση κυκλοφοριας, να κανουμε ενα λοκ νταουν παλι αν ειναι να τελειωνουμε , με τα ημιμετρα δεν γινεται δουλεια. Δηλαδη για 5 ωρες το βραδυ θα σωθει ο κοσμος? Στα σχολεια το βραδυ πηγαιναν και τα εκλεισαν ? Για ισλαμοποιηση σας πανε για να μην θιγονται οι λαθρομεταναστες να σας βλεπουν να πινετε , και αυτοι να κυκλοφορουν ελευθεροι εντωμεταξυ οπως στην καραντινα χωρις sms χωρις ελεγχο.

Σωστος

Έτσι κ αλλιώς ήταν ζήτημα ημερών να πάρουν όλοι τον πούλο από πλατείες λόγω επιδείνωσης του καιρού λόγω κρύου λόγω χειμώνα.

Νεοδημοκρατης τυφλός από τον φανατισμό

Χειμώνας με 30 βαθμούς! Τι άλλο θα ακούσουμε.

Αγύριγο κεφάλι

Βλέπω ορισμένα "σχόλια" αντίδρασης στα κυβερνητικά μέτρα!_________Μα τα Μέτρα που (κάθε φορά) εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, δεν τα εξαγγέλλει γιά τους Παρακμιακούς, ούτε γιά τους ΑΤΙΘΑΣΟΥΣ ούτε γιά τα ΖΩΑ!____Γιά την περίπτωση αυτών, υπάρχουν ...ΑΛΛΑ Μέτρα!..

En

Οπως αυξηση μαθητων ανα τμημα , αυξηση χωρητικοτητας λφρ κ πλοιων....

Corona

Εισται γελοίοι σας εύχομαι όλους σας που εχεται λουφάξει κυβέρνηση και αντιπολητευση τα χειρότερα

Kostas1979

Αν νομιζετε οτι αυτα τα ανερματιστα μετρα λαμβανονται για τον περιορισμο του κορωνοιου ειιστε τουλαχιστον αφελεις

ΈΤΣΙ

Σωστός και καλή λευτεριά

Μα εννοειται

Ολα γινονται απ' τις παγκοσμιες αλυσιδες Σ/Μ για να ξεπαστρεψουν τον Μακη τον περιπτερα στα Ανω Λιοσια.

εσύ ξέρεις κώστα!

κόλπο των ντελιβεράδων κ του skai ειναι , να εχουν δουλειά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης