ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στο Δημόσιο σε προγραμματισμό για το 2021

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στο Δημόσιο σε προγραμματισμό για το 2021

ΑΣΕΠ: Προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο το 2021

asep_arxeio
Τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα, που αφορά στο έτος 2021, δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με την εγκύκλιο καλούνται οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, οι Ανεξάρτητες Αρχές, οι Γενικές Γραμματείες, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύονται από υπουργείο, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για προσλήψεις προσωπικού, πάντα τηρώντας την αναλογία 1:1, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως για την υποβολή αιτημάτων στον ετήσιο προγραμματισμό του 2021 θα πρέπει οι αιτούμενες κενές θέσεις της υπηρεσίας ή του φορέα να έχουν αναρτηθεί στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα. Επίσης, ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων θα πρέπει να είναι, κατά το δυνατόν, εναρμονισμένος με τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού. Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα αιτήματα πρέπει να συνοδεύονται, υποχρεωτικά, από συνοπτική έκθεση που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα της πρόσληψης, τον αριθμό των κενών θέσεων του φορέα (για τακτικό προσωπικό), τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης (για εποχικό προσωπικό), το ύψος της προκαλούμενης δαπάνης και τις ανάγκες που καλύπτονται από τη διαδικασία της κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, με τη θέσπιση συστήματος πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού σχεδιασμού προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για τους φορείς του Δημοσίου (νόμοι για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ και το Επιτελικό Κράτος). Στόχος των παραπάνω ρυθμίσεων είναι ο καλύτερος προγραμματισμός, η αναβάθμιση και απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής και έγκρισης αιτημάτων πρόσληψης προσωπικού στους φορείς του δημόσιου τομέα, εναρμονισμένου με το δημοσιονομικό πρόγραμμα, αλλά και τη λειτουργική διασύνδεση με τις πρόσφατες διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, όπως το σύστημα κινητικότητας, η κατάρτιση περιγραμμάτων θέσης και η λειτουργία του ψηφιακού οργανογράμματος της δημόσιας διοίκησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

Βαρυμπόμπη: Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο κυνήγι του «χαμένου θησαυρού»

Μύκονος: Συνωστισμός παντού και η κατάσταση ξεφεύγει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης