Μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας

Μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας

Από το απόγευμα ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις δομές του Σκαραμαγκά και στον Σχιστό – Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 150 άτομα

metafora_domes
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν τα τελευταία 24ωρα στην πλατεία Βικτωρίας στους καταυλισμούς του Σχιστού και του Σκαραμαγκά.

Ήδη, με λεωφορεία της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί 150 άτομα, που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας. Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.


mitarakis_viktorias


Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είχαν βρει καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας μετά την αποχώρησή τους από δομές που βρίσκονταν.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο Έλληνας της CIA που “έστησε” το σκάνδαλο των υποκλοπών

Κορωνοϊός - Βρετανία: 22 νέους θανάτους ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 7 εισαγόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης