Για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Γιώργος Χοτζόγλου με αφορμή το δράμα μιας οικογένειας στη Ρόδο.
«Έχουμε εκατοντάδες εξώσεις από σπίτια γιατί οι συνάδελφοι δεν οέχουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης και στα Χανιά μιλώντας με το σωματείο έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα τοπικά μπακάλικα και να παρακαλούν για βερεσέ» είπε ο κ. Χοτζόγλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το μέσο εισόδημα για εργαζόμενο στον κλάδο είναι 6.000 συν το εποχικο επίδομα 1.200 ευρώ και με αυτά πορευόμαστε για 12 μήνες».
Κατά την εκτίμησή του «σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. 600.000 ήμασταν το 2019 και εκτιμούμε ότι 250.000-300.000 θα χάσουν τη δουλειά τους».
Όπως σημείωσε οι ξενοδόχοι δεν ακολουθούσαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί από τις 15 Ιουνίου και προέβλεπε ότι «έπρεπε τα εποχικά τουριστικά καταλύματα να προχωρήσουν στην τυπική επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν τα χρήματα για την αναστολή εργασίας».
«Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Βρούτση χθες το απόγευμα εκδόθηκε βελτιωτική ερμηνευτική εγκύκλιοςώστε να απαλλάξουν τους ξενοδόχους από την επαναπρόσληψη» πρόσθεσε ο κ. Χοτζόγλου.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.