Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Θέμα 104,6): «Το 80% των επιχειρήσεων στην τουριστική περιοχή δεν άνοιξαν»

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Θέμα 104,6): «Το 80% των επιχειρήσεων στην τουριστική περιοχή δεν άνοιξαν»

«Μέσα από τον Μεγάλο Περίπατο βγήκε ένα λανθασμένο μήνυμα ότι η Αθήνα έκλεισε. Η Αθήνα δεν έκλεισε» τονίζει ο Σταύρος Καφούνης

magazia_kleista_main
«Η αγορά μετά τον κορωνοϊό δεινοπαθεί» τόνισε ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας «είναι στα κάγκελα».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι επιχειρήσεις «βλέπουν τους τζίρους να βυθίζονται», όπως απέδειξε και σχετική μελέτη του Συλλόγου. Ειδικότερα, «στην τουριστική περιοχή (Πλάκα και Μοναστηράκι» το 80% των επιχειρήσεων δεν άνοιξαν ή είχαν μηδενικό τζίρο το πρώτο δεκαήμερο μετά την πανδημία», ενώ και «η υπόλοιπη Αθήνα κινείται με πτωτικούς ρυθμούς».

Για την επανεκκίνηση της αγοράς του κέντρου της Αθήνας, ο κ. Καφούνης τόνισε πως «είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο και σχεδιάζουμε κινήσεις με το δήμαρχο», ανακοινώνοντας το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες προσφορές μέσω της πλατφόρμας Athens is back.

«Μέσα από τον Μεγάλο Περίπατο βγήκε ένα λανθασμένο μήνυμα ότι η Αθήνα έκλεισε. Η Αθήνα δεν έκλεισε» εξήγησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηναίων και προανήγγειλε «εντυπωσιακές προσφορές» στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης και άλλες παρεμβάσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης. «Εμείς θέλουμε αυτό να πετύχει και για αυτό παρεμβαίνουμε έντονα» σχολίασε ο κ. Καφούνης.

Παράλληλα, «η αγορά σε πανελλήνιο επίπεδο κινείται σε πολύ δύσκολους ρυθμούς. Το εξάμηνο που περνάει κάθε μέρα κινείται ακόμη πιο δύσκολα» παρατήρησε ο Πρόεδρος και κατέληξε ότι πρέπει «να ρυθμίσουμε το θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων», μετά και τις θετικές εξελίξεις για τις μικροπιστώσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στους 188 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε γυναίκα από τον Εχίνο

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Είχε βρεθεί θετικός στην Αθήνα ο 21χρονος Σουηδός - Παραβίασε την καραντίνα;

Τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες θα χρειαστούν για να τεθεί η υπό έλεγχο η εστία στη Θράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης