Παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για τα εργασιακά δικαιώματα

Παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για τα εργασιακά δικαιώματα

Μέσα στον Ιούνιο - Καταγγέλλουν πρακτικές «εργοδοτικής αυθαιρεσίας»

katastimatathessaloniki12
Παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα αναδεικνύουν τα προβλήματα στο κλάδο τους θα πραγματοποιήσει, μέσα στον Ιούνιο, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί της, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Συγκεκριμένα, μέσα στον Ιούνιο οργανώνονται στις 3, 4 και 5 του μήνα τριήμερο δράσης στις αποθήκες των μεγάλων σούπερ μάρκετ και στις 11, 12 και 13 στα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Την Κυριακή 21 Ιουνίου, το απόγευμα, προγραμματίζεται ρεμπέτικο γλέντι στη Νέα Παραλία.

Οι εκπρόσωποι των εμποροϋπαλλήλων κατήγγειλαν πρακτικές «εργοδοτικής αυθαιρεσίας», ιδιαίτερα σε πολυκαταστήματα, ελαστική και εκ περιτροπής εργασία με αφορμή τον κορωνοϊό, πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, απειλές απολύσεων, κ.ά.

«Από το 1,5 δισ. που έβγαλαν οι καπιταλιστές στον χώρο, μόνο το τελευταίο δίμηνο, οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν κάποια ψίχουλα, και αυτά σε μορφή διατακτικών» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου.

Οι εμποροϋπάλληλοι ζήτησαν «κατάργηση των αντεργατικών μέτρων» των ΠΝΠ, καμία απόλυση, ανανέωση των συμβάσεων όσων προσλήφθηκαν και εργάστηκαν την περίοδο της καραντίνας, τήρηση των ωραρίων εργασίας και των μέτρων φυσικού αερισμού στους χώρους δουλειάς και υγιεινής, τήρηση των αργιών και της εργατικής νομοθεσίας, παρουσία γιατρού στα μεγάλα εμπορικά και πολυκαταστήματα, «πάγωμα» οφειλών σε εφορία, αναστολή των πληρωμών σε ΔΕΚΟ, ρύθμιση δόσεων των δανείων, κ.ά.

Ειδήσεις σήμερα:

«Συγγνώμη» από τον Τζίμι Φάλον για το «blackface» που γύρισε να τον στοιχειώσει... 20 χρόνια μετά


Αποζημίωση 2,6 δισ. δολαρίων διεκδικεί από την Apple ο αδελφός του Πάμπλο Εσκομπάρ

Ο Πούτιν… στα κάγκελα την ώρα που Ρώσοι γιατροί πηδούν από τα παράθυρα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης