Τζίμι Φάλον: To «blackface» από το 2000 που τον στοιχειώνει ακόμα και η δημόσια συγγνώμη

Τζίμι Φάλον: To «blackface» από το 2000 που τον στοιχειώνει ακόμα και η δημόσια συγγνώμη

Ένα σκετς του 2000 από το σόου Saturday Night Live, στο οποίο ο κωμικός υποδυόταν τον Κρις Ροκ, προκάλεσε πρόσφατα έντονες αντιδράσεις

jimmy-fallon-blackface
Δημόσια συγγνώμη από το κοινό ζήτησε ο διάσημος παρουσιαστής των ΗΠΑ Τζίμι Φάλον, μετά την επανεμφάνιση στο διαδίκτυο ενός σκετς από την «θητεία» του στο σόου Saturday Night Live, το οποίο γυρίστηκε το 2000. Στο συγκεκριμένο κλιπ, που έπαιξε στην αμερικανική τηλεόραση 20 χρόνια πριν, ο κωμικός υποδύεται τον συνάδελφό του Κρις Ροκ και εμφανίζεται με το πρόσωπό του καλυμμένο με σκούρο μέικ απ, μια πρακτική γνωστή ως «blackface» που θεωρείται ευρέως κατακριτέα και ρατσιστική.

Jimmy Fallon Apologizes for "SNL" Blackface Sketch | E! News


«Το 2000, ενώ ήμουν στο καστ του SNL, πήρα την φρικτή απόφαση να υποδυθώ τον Κρις Ροκ με blackface. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό που έκανα. Λυπάμαι πολύ που έλαβα αυτήν την αναμφισβήτητα προσβλητική απόφαση και σας ευχαριστώ όλους που μου επισημαίνετε τις ευθύνες μου», έγραψε σε ανάρτησή του ο παρουσιαστής του Tonight Show.



Σύμφωνα με το Sky News ο Φάλον συμμετείχε στο καστ του SNL από το 1998 έως το 2004, όταν και αποχώρησε από το σόου για να ακολουθήσει καριέρα στον κινηματογράφο. Μετά από εμφανίσεις σε αρκετές ταινίες (συμπεριλαμβανομένου του Fever Pitch το 2005 στο πλευρό της Ντρου Μπάριμορ) ο κωμικός βρήκε τελικά τον δρόμο του, όταν έγινε ο έκτος κατά σειρά μόνιμος παρουσιαστής του The Tonight Show το 2014.

Κλείσιμο
Blackface: A cultural history of a racist art form


Το επίμαχο κλιπ με το blackface επανεμφανίστηκε στα αμερικανικά media τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς. Εχθές όμως, το hashtag #jimmyfallonisoverparty έγινε trend στο Twitter, με πολλούς χρήστες να επικρίνουν τον Φάλον. Υπήρξε βέβαια και ο αντίλογος στα social media με δεκάδες χρήστες να σχολιάζουν πως είναι υπερβολικό και τρελό να επιρρίπτονται ευθύνες στον Φάλον για κάτι που συνέβη πριν από 2 δεκαετίες, όταν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στο Χόλιγουντ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πάνος Ιωαννίδης αποκάλυψε πόσα χρόνια έχει να ξυρίσει το μούσι του


Αποζημίωση 2,6 δισ. δολαρίων διεκδικεί από την Apple ο αδελφός του Πάμπλο Εσκομπάρ

Κέιτ Μίντλετον ή «Αικατερίνη η Μεγάλη»; Η μέλλουσα βασίλισσα αναλαμβάνει δράση εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης