Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Παιδικοί σταθμοί: Γιατί δόθηκε το «πράσινο φως» να ανοίξουν 1η Ιουνίου

DHMOTIKA-SXOLIA-arthrou

Το μεσημέρι οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία τους από Κεραμέως, Θεοδωρικάκο - Με 15 μαθητές ανά τμήμα το άνοιγμα των δημοτικών

Σε μία εβδομάδα επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές του δημοτικού, ύστερα από ομόφωνη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία, οπότε θα λειτουργούν κανονικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σήμερα επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια και οι φοιτητές για δια ζώσης εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, στην περίπτωση που τα σχολικά τμήματα είναι μικρά, έχουν, δηλαδή, έως 15 μαθητές.

Υπενθυμίζεται, ότι τα Λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 11 Μαΐου, και την περασμένη Δευτέρα στις 18 Μαίου άνοιξαν τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα στα δημοτικά να διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου.Ενα ακόμα θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί είναι το θέμα των αναπληρωτών , η σύμβαση των οποίων λήγει στις 21 Ιουνίου και περιμένουν παράταση.

Την πρώτη ημέρα θα δοθούν σαφής οδηγίες στους μαθητές από τους δασκάλους τους για τον τρόπο υγιεινής των χεριών αλλά και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούν

Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων

Ο λοιμωξιολόγος-υποπτέραρχος Δ. Χατζηγεωργίου στην ενημέρωση της Κυριακής, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Όπως είπε «είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός».

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Χατζηγεωργίου - Χαρδαλιάς 24.05.2020


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Η φάση του ανοίγματος για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς επεσήμανε ότι για τα δημοτικά σχολεία οι αποφάσεις θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς είπε: «γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε, αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό»

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επιτηρητές, χωρίς ανεμιστήρες

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ήδη, με σχετική ΚΥΑ, καθορίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, απαραίτητη η απόσταση 1,5 μέτρου και πρόβλεψη για φυσικό αερισμό στις αίθουσες και χωρίς ανεμιστήρες. πως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα. Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Εξετάσεις.Eπίσης, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Τα παραπάνω καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας , Ν.Κεραμέως και Β. Κικίλια, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1967 Β'/21.05.2020) και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών).

Αποστάσεις και μάσκες

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παραπάνω θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικούς Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Αερισμός των αιθουσών και κανόνες υγιεινής

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο. Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισυπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έβλεπα μια μελαχρινή γυναίκα να κινείται ύποπτα για πέντε ημέρες» λέει πρώην αστυνομικός

Άννα Βούλγαρη: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Εμφανίστηκε δημόσια ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από «εξαφάνιση» τριών εβδομάδων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Dimitris

Έκκληση προς τους γονείς: Στείλτε τα παιδιά σας στο σχολείο. Αν δεν το κάνετε είναι σα να αποδέχεστε όλη την πλύση εγκεφάλου που σας έχουν κάνει οι λοιμωξιολόγοι, τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Αν δαν το κάνετε θα δώσετε ακόμα μια δικαιολογία σε όλους αυτούς να φυλακίσουν τα παιδιά σας από Οκτώβριο στο σπίτι με το πρόσχημα της τηλεκπαίδευσης. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας και δώστε ξανά πίσω την ζωή στα παιδιά σας.

pizzadoros

Για να παρκάρεις τα μούλικά σου και να ρομαντζάρεις; Μάθε βλακάκο ότι το 74% είναι αντίθετο με το άνοιγμα, οπότε καταλαβαίνεις...Οι δάσκαλοι θα συνεχίσουν τις διακοπές των τελευταίων 3 μηνών.

μαζί

σου, 2 έχω και τα στέλνω.Μόνο μην βάλουν μάσκα στα παιδιά....

jim

Mαζι σου. Οι εκπαιδευτικοι με την ανοχη της κυβερνησης προσπαθουν να επεκετεινουν τις πληρωμενες διακοπες τους. Στεθλτε τα παιδια σχολειό. Καλυτερα τωρα παρα τον Σεπτεμβρη που θα υπαρχουν και οι εποχιακες ιώσεις

Της προπαγάνδας το ανάγνωσμα

Διαβάζω περί πειραμάτων, ιδιωτικών σχολείων και λοιπές προπαγανδιστικές ανοησίες! Τα σχολεία ανοίγουν γιατί πρέπει να ανοίξουν, όπως και ολόκληρη η υπόλοιπη κοινωνία! Θα ήθελα επίσης να συστήσω στους γνωστούς προπαγανδιστές και συνωμοσιολόγους ποτέ να μην ακούνε τις οδηγίες και υποδείξεις των ειδικών! Όταν οι ίδιοι αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας, επ' ουδενί να μην απευθυνθούν σε γιατρό! Ο μάγος της φυλής είναι ο πλέον κατάλληλος.....όπως το '15 που ψήφιζαν κατσαπλιάδες για να τους σώσουν!

troy

Η "υγειονομικη βομβα" του Μαρτιου εγινε στρακαστρουκα

Εργαζομενη Μανα

1ον) Οι παιδικοι σταθμοι κλεινουν 10 Αυγουστου οποτε δεν ειναι για ενα μηνα οπως νομιζετε. 2ον) Η αδεια ειδικου σκοπου τρωει απο την κανονικη οποτε τελειωσε (δεν μπηκαν ολοι σε αναστολη σε αυτην την χωρα) 3ον) Καλυτερα να μπουν σε προγραμμα τωρα τα παιδια παρα απο Σεπτεμβριο μαζι με τις αλλες ιωσεις και να τρεχεις και να μην φτανεις. 4ον)Οποιος δεν θελει δεν τα στελνει...

δάσκαλος

κακή ιδέα να ανοίξουν τα δημοτικά πριν τον Οκτώβριο.////Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά με εσωτερικό τουρισμό. ////Πρέπει μαθητες κ δασκαλοι να ξεκουραστούμε//έκλεισα 2 μήνες στη Νάξο για να γεμίσω τις μπαταρίες

όταν μιλάνε "ειδικοί" των "ειδικών" ώ Εδικοί!!!

Άντε να δούμε πότε θα παραδεχτούν όλοι αυτοί..την οικονομική καταστροφή μιας χώρας που ύστερα απο χρόνια μνημονίων έπρεπε να υποστεί και ένα lockdown μόνο και μόνο για να τακτοποιηθούν τα λαθροεποίκια μας...

Έχεις μεγάλο θέμα...

Επειδή εσύ βλέπεις μετανάστες και στον ύπνο σου, πιστεύεις ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα! Λες και η επιδημία αφορούσε μόνο την χώρα μας και η οικονομική ύφεση δεν θα είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα! Να το κοιτάξεις γιατί σε δηλητηριάζει.....

τυχαία πέρναγα

1) Ποιος θα καθαρίζει (κάθε λίγη ώρα, όπως είναι το πρωτόκολλο) τα δημοτικά τώρα που οι καθαρίστριες έχουν πάει στα Γυμνάσια και τα Λύκεια; Για πόσες ώρες; 2) Οι δυο βάρδιες χρειάζονται και περισσότερους δασκάλους που δε θα υπάρξουν έτσι εύκολα.

petros

όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η εστίαση έτσι και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Εδώ και πολύ καιρό μαζεύονται και παίζουν σε πάρκα και πλατείες, τα περισσότερα. Ο φυσικός χώρος ενός παιδιού είναι το σχολείο και το πάρκο, και ενός γονέα η εργασία του. Τήρηση κανόνων υγιεινής από παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας σίγουρα και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί το ίδιο με τους μεγαλύτερους, αλλά μήπως και οι δάσκαλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό τον κομμάτι ? Πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί σίγουρα θα ξέρουν πιο πολλούς τρόπους να το περάσουν στα παιδιά από εμάς τους γονείς που ίσως να είμαστε και λίγο άγαρμποι σε αυτό. Εξάλλου καλοκαίρι είναι, και ο καιρός βοηθάει, η διασπορά είναι χαμηλή, οπότε τα πράγματα δείχνουν καλύτερα. Δεν μπορείς να έχεις στο γύψο παιδιά και τους γονείς τους.

Κρητικός

Καλημερα! Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω τι θέλετε;; Κακώς πήραν τα μέτρα μέχρι τωρα; Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να μην πάρει η κυβέρνηση καθολου μέτρα; Θέλατε να έχουμε 10000 νεκρούς με μπλοκαρισμένα τα πάντα. Καταθέστε την αποψη σας με καθαρά λογια! Μέχρι τωρα μετα την χαλάρωση των μέτρων βαδίζουμε πολυ καλα και για αυτό σιγά-σιγά επανέρχομαστε στην καθημερινή ζωή.ενας μήνας μάθημα ειναι ενας μήνας μάθημα.να μπορούν και οι γονεις επιτέλους να πάνε στις δουλειές τους. Επισης και στις άλλες χώρες από όπου περιμένουμε τουρίστες τα κρούσματα έχουν πάρει την κατηφόρα.

για τα ιδιωτικά

Όλα έγιναν για να ανοίξουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που είναι και η μεγάλη αγάπη του Κούλη, από εκεί ήταν όλη η πίεση, μήπως πάθατε και γι' αυτό αμνησία, ο υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα τα άφηνε έτσι... για ένα πείραμα 30 ημερών, η χρονιά ήταν ήδη χαμένη, και το γνωρίζανε όλοι από την στιγμή που πήρανε την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, όλα τα άλλα που ακούγονται εδώ είναι απλά λάσπη για τους εκπαιδευτικούς από κομπλεξικούς αγράμματους που ζηλεύουν γιατί δεν καταφέρανε να μπούνε στο δημόσιο, φυσικά ούτε εγώ είμαι, αλλά για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα δεν θα κατηγορώ μονίμως το δημόσιο επειδή γίνεται αυτό που θα έπρεπε να γίνεται παντού...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης