Εισαγγελέας για κλινικές: «Φύλλο και φτερό» τα αρχεία από την διπλή κατάσχεση στους «Ταξιάρχαι»

Εισαγγελέας για κλινικές: «Φύλλο και φτερό» τα αρχεία από την διπλή κατάσχεση στους «Ταξιάρχαι»

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα αρχεία από τις δυο κατασχέσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ έχουν χαθεί πέντε ανθρώπινες ζωές

kliniki_taxiarxai
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τις δυο ιδιωτικές κλινικές, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα αρχεία από τις δυο κατασχέσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ενώ έχουν χαθεί πέντε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φακέλους με κρίσιμα στοιχεία από το αρχείο της εν λόγω κλινικής που εξετάζει εξονυχιστικά ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενεργεί και την σχετική έρευνα. Ωστόσο, όπως επισήμαναν αρμόδιες πηγές οι εν λόγω φάκελοι θα πρέπει να μελετηθούν από ειδικευμένο γιατρό και εξ αυτού του λόγου δεν αποκλείεται στα αμέσως επόμενα στάδια της έρευνας η εισαγγελία να δώσει εντολή για τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η έρευνα διενεργείται μετά από εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευ. Ιωαννίδη και αφορά και στην κλινική «Κασταλία» στα Νότια Προάστια όπου και εκεί εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊου. Μάλιστα, χθες ενώπιον του εισαγγελέα κλήθηκαν και κατέθεσαν δυο στελέχη του ΕΟΔΥ. Ο ένας μάρτυρας κατέθεσε για την κλινική «Ταξιάρχαι» και ο άλλος για την κλινική Κασταλία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάθεση του στελέχους του ΕΟΔΥ για την κλινική «Ταξιάρχαι» αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα σε ενδεχόμενη έλλειψη εγρήγορσης στην τήρηση πρωτοκόλλου ασφαλείας. Ακόμη, φέρεται να έκανε ακριβή περιγραφή των ξαφνικών και πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού που εκδηλώθηκαν στην εν λόγω κλινική.

Η εισαγγελική έρευνα έχει ως αντικείμενό της να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί από τους υπευθύνους κατά το νόμο των δυο κλινικών, τυχόν αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Πάντως, η κλινική «Ταξιάρχαι» σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Απόστολου Λύτρα, αναφέρει ότι έχει τηρήσει απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να προσκομίσει στην εισαγγελία, τους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, που της ζητηθούν, προκειμένου όπως επισήμανε, να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε καμία πλημμέλεια εκ μέρους της.

«Η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα  τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊου» ανάφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της και σημείωνε: «Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα. Νοιώθουμε συντριβή για την απώλεια της ζωής ασθενών μας, τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος».

Ειδήσεις σήμερα:

Μοναχές βρήκαν άντρα καταπλακωμένο από δέντρο

Καταδίωξη της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου - Συνελήφθη αλλοδαπός


Μόλις 10 πρόστιμα σήμερα για μετακινήσεις εκτός νομού - 398 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης