Είναι ο Κρις Πάιν ο νέος Χάρισον Φορντ;

Είναι ο Κρις Πάιν ο νέος Χάρισον Φορντ;

Ετσι χαρακτηρίστηκε από τις αρχές της καριέρας του λόγω των ταινιών δράσης που γεμίζουν το βιογραφικό του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
pain-mak
O Κρις Πάιν δεν έχει ανάγκη από σκάνδαλα για να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν την ταινία του - όποια ταινία του.

Στα 20 χρόνια της σταθερά ανοδικής καριέρας του έχει καταφέρει να μπει με το δεξί στη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους σταρ. Για το επερχόμενο σίκουελ του «Σταρ Τρεκ», λόγου χάρη, θα γίνει κατά 13 εκατ. δολάρια πλουσιότερος. Οπερ σημαίνει ότι το όνομά του θεωρείται κράχτης για το box office σκέτα νέτα, χωρίς να χρειάζεται ώθηση από παρασκηνιακές παραφιλολογίες.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του, από την άλλη, το «Μην ανησυχείς, αγάπη μου», είχε συζητηθεί μέχρι εξαντλήσεως πριν καν πέσουν οι τίτλοι αρχής στην πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας. Το ερωτικό τρίγωνο της σκηνοθέτιδος Ολίβια Γουάιλντ με τον πρώην της Τζέιμς Σουντέικις και τον νυν της Χάρι Στάιλς, που γνώρισε στο πλατό, και οι φημολογούμενες κόντρες ανάμεσα στους συντελεστές είχαν απασχολήσει μήνες πριν τον κίτρινο, και όχι μόνο, Τύπο και είχαν ανοίξει την όρεξη των θεατών.

chris pine suffering thru don't worry darling interviews | venice ff 2022


Μέσα στις λίγες εβδομάδες προβολής της η ταινία έχει ήδη σημειώσει πάνω από 25 εκατ. δολάρια εισπράξεις, καλπάζοντας προς την απόσβεση και τα καθαρά κέρδη (το budget ήταν 35 εκατ. δολάρια). Τα σκάνδαλα πουλάνε.
pine

Αν, πάντως, ο Πάιν είχε κρυστάλλινη σφαίρα για να διαβάζει τα μελλούμενα, ενδεχομένως να μην είχε δεχτεί ποτέ να παίξει στην ταινία της Γουάιλντ - κάτι που δεν έχει δηλώσει με λόγια προς το παρόν, αλλά σίγουρα έχει εκφράσει με το κενό βλέμμα του ανθρώπου που ξεκάθαρα θα ήθελε να βρίσκεται αλλού στη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον Στάιλς για την προώθησή της. Ναι, όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή του σε αυτή την ταινία θα καταχωρηθεί στα μεγάλα του λάθη από τον μελλοντικό του βιογράφο. Οχι για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα -άλλωστε κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στη Βενετία-, αλλά για τους κουραστικούς συνεργάτες.

Κλείσιμο
Ομως ο «νέος Χάρισον Φορντ», όπως χαρακτηρίστηκε από τις αρχές της καριέρας του λόγω της πυκνότητας και της ποσότητας των ταινιών δράσης που γεμίζουν το βιογραφικό του, δεν έχει χρόνο ούτε να μετανιώνει ούτε να απαντάει στην ερώτηση «αν ο Χάρι Στάιλς όντως έφτυσε το παντελόνι του στη Βενετία». Εκτός από το επερχόμενο «Σταρ Τρεκ», όπου θα υποδυθεί για τέταρτη φορά τον Κάπτεν Κερκ, στα σκαριά έχει άλλες τρεις ταινίες - ανάμεσά τους και το «Pullman», στο οποίο θα υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Κι ας φάει η Ολίβια τη σκόνη του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Alessandra Benedetti - Corbis/Getty Images/Ideal Image - Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ