Λε Μερ: Χρειάζονται 1.000 δολάρια ετησίως και ανά κάτοικο για την υπερθέρμανση

antarctica

Η Γαλλία επιδιώκει την αναχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου για το κλίμα για να τηρηθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού - «Η υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχίζει ακριβά»

Κόστος 1.000 δολάρια τον χρόνο και ανά κάτοικο απαιτείται για να τηρηθούν οι στόχοι που θέτει η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, που ζήτησε την αναχρηματοδότηση του πράσινου Ταμείου για το κλίμα.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχίζει ακριβά. Η αποτίμηση, που είναι δική μας, είναι ότι εάν θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, θα χρειαστούν 1000 τον χρόνο, ανά κάτοικο, για τα επόμενα έτη» εξήγησε.

«Για αυτό, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των διεθνών οργανισμών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εμείς θέλουμε, με την ευκαιρία της G7 στο Μπιαρίτς, να υπάρξει ένας αριθμός ανακοινώσεων για το πράσινο Ταμείο για το κλίμα» συνέχισε ο Λε Μερ.

Ήδη, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει τηλεφωνήσει στους ομολόγους του των χωρών της G7 «για να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στην αναχρηματοδότηση» του Ταμείου.

Το πράσινο Ταμείο για το κλίμα, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στο Κανκούν του Μεξικού το 2010 και ιδρύθηκε στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική) τον επόμενο χρόνο, στηρίζει κατά κύριο λόγο τις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κλιματική αλλαγή.

Ο αρχικός στόχος του Ταμείου ήταν να συγκεντρώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τις αναπτυγμένες χώρες προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωρών.

Εκτός του Ταμείου, ο Μπρουνό Λε Μερ θα ήθελε να κινητοποιήσει «τεχνικά εργαλεία που θα κατευθύνουν τις οικονομικές ροές προς τη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Victor

Πληρώστε κορόιδα!

George

Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από αυτό που κοστίζει η ίδια η κλιματική αλλαγή. Και φυσικά χωρίς να υπολογίσουμε το τεράστιο κόστος που προκαλεί η καύση ορυκτών καυσίμων στους πολίτες όλων των χωρών εξαιτίας των προβλημάτων υγείας. Και χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος των 10 εκ. ανθρώπινων ζωών που χάνονται πρόωρα εξαιτίας της ρύπανσης που με βάση μια μέση ασφαλιστική κάλυψη επί 1,5 εκ. ευρώ θα έφτανε τα 15 τρισ. Και χωρίς να υπολογίσουμε κι όλες τις άλλες αρνητικές συνέπειες όπως για παράδειγμα την οξίνιση των ωκεανών και τη μείωση της θαλάσσιας ζωής που ποιος ξέρει σε τι ποσό αποτιμάται!

Μάρκος

Αν είναι τόσο σοβαρό το θέμα, γιατί περιμένουμε τη λύση από τη θεία Γκρέτα...;

Βαγγέλης

George έχω μια απορία. Καλοπροαίρετα πάντα. Μένεις μόνο στα σχόλια η κάνεις και δράσεις υπέρ τις προστασίας του περιβάλλοντος??

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης